Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Behandlingspedagog, tillsvidareanställning

Arbetsplatsbeskrivning

SiS LVM-hem Runnagården i Örebro tar emot kvinnor med ett allvarligt missbruk av alkohol, narkotika, läkemedel eller blandmissbruk. I vårt behandlingsarbete lägger vi stort fokus på att stärka kvinnorna och motivera dem att förändra sina liv. Vi arbetar med evidensbaserade metoder.

Arbetsbeskrivning

Som behandlingsassistent har Du ett stort ansvar för det dagliga arbetet med klienterna, I arbetsuppgifterna ingår ansvar för beteendeobservationer och dokumentation samt i övrigt stödja och motivera klienterna med vardagliga göromål och fritidsaktiviteter. Tillsammans med övrig personal är Du en vuxen förebild och ansvarar för att skapa en stabil och trygg miljö för klienterna. För att skapa denna miljö är det också viktigt att skapa struktur på avdelningen, gällande exempelvis lagar, regler och säkerhetsrutiner.

Kvalifikationer

Behandlingsassistentutbildning eller annan utbildning och erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig, t ex undersköterska eller skötare med mångårig erfarenhet. Erfarenhet av arbete från beroendevård är särskilt meriterande. MI, ÅP och 12-steg är meriterande. För arbetet krävs att Du är en mogen och stabil person med tålamod. Du måste ha förmåga och erfarenhet av att hantera stressfulla situationer och ha mod att sätta gränder och vara konsekvent. Det krävs att Du har mycket god samarbetsförmåga men även att Du kan arbeta självständigt. Du bör även ha en förmåga att uttrycka Dig i skrift då dokumentation är ett viktigt verktyg i det dagliga arbetet. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Körkort är meriterande. Frågan om kriminell belastning kommer att prövas.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Provanställning kan komma att tillämpas. Tillträde enligt överenskommelse. Intervjuer sker löpande under ansökningstiden.

Ansökan

Ansök senast: 2021-10-04 Referensnummer: Dnr 2.9.1-5506-2021
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Schema

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Kim Eriksson Mwangi
Avdelningsföreståndare
010-4535883
Per Gidlöf
ST/OFR
0762-751715

Sofie Hagsten
SACO
010-4535896

Lars-Eric Hylander
SEKO
010-4535840


Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.