Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

SiS ungdomshem Eknäs söker legitimerad lärare i Matematik och NO

Arbetsplatsbeskrivning

SiS ungdomshem Eknäs tar emot icke skolpliktiga pojkar med psykosocial problematik samt kriminalitet och missbruk.

Arbetsbeskrivning

SiS ungdomshem Eknäs skolverksamhet erbjuder grundskola för 26 ungdomar. Undervisningen sker i små grupper. Skolverksamheten är en mycket viktig framgångsfaktor inom institutionsvården. Ditt uppdrag innebär att undervisa i Matematik och NO , gärna i kombination med ett annat ämne, beroende på vilka kompetenser och intresse du besitter. För att lyckas med ditt läraruppdrag krävs det att du kan bygga relationer med dina elever - det är utgångspunkten i vårt arbete som leder till att eleverna utvecklar sitt lärande och sina förmågor. Vårt uppdrag gör skillnad, varje dag. Vi arbetar i arbetslag och där vi förväntar oss att du bidrar med dina kunskaper, lärdomar och där kollegialt lärande är en naturlig del i ditt läraruppdrag. Du blir en del av ett team som arbetar tillsammans för en positiv arbetsmiljö och där allas idéer respekteras och välkomnas. Därför behöver du vara en varm empatisk person som drivs av en stark inre glöd och med en tydlighet i ditt förhållningssätt. Att du är en kollega som delar kunskap och bidrar till vi-känslan på SiS är andra egenskaper som gör dig intressant. Lika viktigt är det att du har en grundmurad positiv människosyn och en förmåga att hantera konflikter på ett konstruktivt sätt. Urval görs löpande och kvalificerade sökande kommer att kallas till intervju under ansökningstiden.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har lärarlegitimation i Matematik och NO på grundskolan. Det är mycket önskvärt och också meriterande om du också har lärarlegitimation för att att kunna undervisa i något annat ämne på grundskolan. Tjänsten är tillsvidare. Följande kvalifikationer önskar vi att du har: En god elevsyn- där alla människors lika värde är en självklarhet och att du har en interkulturell medvetenhet. Pedagogisk insikt- där du är flexibel i ditt tänk, kreativ och arbetar gärna tematisk och ämnesövergripande tillsammans med övriga lärare. Relationsskapande och har en empatisk förmåga då du inser att relation är grunden till elevens lärande och utveckling. Har samarbetsförmåga samtidigt som du kan arbeta självständigt, strukturerat och ta egna initiativ. Du är stabil, har en personlig mognad, integritet och är tydlig. Du är uthållig. Du ger inte upp i första taget utan tror på eleven och dess förmågor att lyckas i sitt lärande. Tjänsten ställer krav på både god initiativförmåga, att kunna arbeta självständigt samt god samarbetsförmåga. Du måste kunna uttrycka dig väl i tal och skrift. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
Erfarenhet inom pedagogisk verksamhet.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Enligt överenskommelse. Vi tillämpar provanställning på 6 månader.

Ansökan

Ansök senast: 2022-05-31 Referensnummer: 2575-2022
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Torbjörn Sundh
rektor
0104532661
Marita Torén
Saco
0104532674

Ann-Kristin Södergren
Seko
0104532667

Carlos Stubing Carrasco
OFR/ST
0104532650


Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Vi annonserar via Offentliga Jobb och övriga annonsörer undanbedes ta kontakt med oss.