Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

SiS Ungdomshem Björkbacken söker en trygg och flexibel medarbetare.

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. Därför blir ditt arbetsliv på SiS en resa i personlig utveckling och din vardag en tuff och spännande utmaning på alla professionella plan. SiS ungdomshem Björkbacken ligger i Bergsjön i Göteborg. Vi tar emot skolpliktiga flickor med psykosocial problematik och psykisk ohälsa med inslag av kriminalitet och missbruk.

Arbetsbeskrivning

Vi söker en trygg och prestigelös medarbetare till vår låsbara behandlingsavdelning. Tillsammans med övrig behandlingspersonal skall du som behandlingsassistent medverka till att skapa en trygg och utvecklande miljö med tydlig struktur och förutsägbarhet och du skall inge förtroende och vara tydlig i din vuxenroll. Du ska kunna och våga sätta gränser för ungdomarna. Du kommer att vara kontaktman med ansvar för en eller fler ungdomar och samverka med deras familjer/nätverk, socialtjänstens handläggare och andra myndigheter. I arbetsuppgifterna ingår att löpande dokumentera journalanteckningar, upprätta och revidera behandlingsplaner samt utlåtanden gällande ungdomar, vilket innebär att du skall kunna hantera att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska. Tiden med ungdomarna skall ha tydliga mål och syften vilket innebär att man utför strukturerade aktiviteter under arbetspassen tillsammans med ungdomen. Arbetet innebär dag, kväll och nattjänstgöring samt helgarbete där du som anställd tillsammans med dina kollegor planerar din arbetstid med hjälp av personal planerad arbetstid. Vi arbetar utifrån våra värdeord - respekt, omtanke och tydlighet.

Kvalifikationer

Du ska ha minst en 2-årig eftergymnasial utbildning inom socialt/pedagogiskt behandlingsarbete vid universitet, högskola, folkhögskola eller liknande. Du kan vara socionom, socialpedagog, behandlingspedagog eller ha en annan beteendevetenskaplig utbildning som arbetsgivaren bedömer lämplig. Vi söker dig med personlig mognad, hög nivå av självkontroll, självinsikt och ett professionellt förhållningssätt. Du bör vara stabil och stresstålig under pressade situationer. Du ska ha en god förmåga till samarbete i olika team och kunna jobba mot både kort- och långsiktiga mål. I arbetet med utsatta och ibland utagerande ungdomar läggs stor vikt vid din förmåga att vara tydlig, pedagogisk och lågaffektiv i bemötandet. Samtidigt bör du kunna vara flexibel och lösningsfokuserad i en miljö med snabba förändringar. Du måste kunna stå för våra värdeord och bemöta alla med respekt, omtanke och tydlighet oavsett personens bakgrund. Du bör ha kunskap om rådande lagstiftning (LVU- lag om vård av unga). Meriterande är tidigare erfarenhet av arbete på institution och/eller annat psykosocialt arbete med ungdomar och/eller familje-/nätverksarbete. Önskvärt är även att du är utbildad i MI eller någon annan KBT baserad samtalsteknik/metod. Vi eftersträvar mångfald bland personalen avseende kön, ålder och kulturell/etnisk bakgrund. För att uppnå en väl balanserad personalgrupp ser vi gärna manliga sökande. Krav på B-körkort.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Tillträde: enligt överenskommelse. Under ansökningstiden kommer intervjuer att ske fortlöpande. Provanställning om 6 månader tillämpas.

Ansökan

Ansök senast: 2020-04-13 Referensnummer: 2.9.1-1767-2020
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Schema

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Anders Månriddare
Avdelningsföreståndare
010-4533331
Gunnar Albinsson
Företrädare SACO
Vx. 010-453 40 00

Rickard Svenningsson
OFR - Lokalt ombud
010-4533320

Peter Odehag
Företrädare SEKO
010-453 3320


Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.