Jag godkänner
Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

SiS Ungdomshem Långanäs söker psykolog som kan bidra till livsviktig förändring

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM- hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. Därför blir ditt arbetsliv på SiS en resa i personlig utveckling och din vardag en tuff och spännande utmaning på alla professionella plan. SiS ungdomshem Långanäs tar emot skolpliktiga samt icke skolpliktiga flickor och pojkar med psykosocial problematik, kriminalitet och missbruk.

Arbetsbeskrivning

Vill du möta tuffa utmaningar, utveckla dig inom ditt yrke och ingå i en organisation där din kompetens verkligen värdesätts? Ugglebo är SiS ungdomshem Långanäs egna hälso- och sjukvårdsenhet, med två sjuksköterskor och fyra psykologer anställda och med tillgång till arbetsterapeut och läkare. Vi är ett välfungerande team med gott samarbete som arbetar utifrån myndighetens värdeord respekt, omtanke och tydlighet. Då en av våra psykologer har flyttat och därför sagt upp sin tjänst söker vi dig som vill bli vår nya kollega. Tvångsvård är en utmaning och ungdomar kan ha ett stort motstånd till förändring. Som psykolog hos oss kommer du få ett varierande och utvecklande arbete med fokus på utredning och behandling av ungdomar i svåra livsomständigheter. Utöver utredning- och behandlingsarbetet ingår att genomföra riskbedömningar samt att vara delaktig i de olika teamsträffar som hålls tillsammans med andra professioner anställda hos oss. Arbetsuppgifterna innebär också att vara del i det övergripande behandlingsarbetet på institutionen och arbetet innefattar även pedagogiska insatser där du utbildar och handleder övrig personal för att ge dina kollegor kunskap och verktyg kring ungdomarnas förutsättningar. Om du är intresserad har du även möjlighet att arbeta med metodutveckling eller driva olika förbättringsarbeten. Det nära samarbetet med andra professioner hos oss, vårdgivare och socialtjänst är en självklar, utvecklande och rolig del av ditt arbete. Vi behöver och värdesätter din kunskap och vi vill självklart att den ska bli ännu större. Alla psykologer inom myndigheten, träffas årligen för gemensam kompetensutveckling och du har även möjlighet till individuella satsningar. I samband med att du påbörjar din anställning kommer du även få genomgå ett gediget introduktionsprogram där vi lägger stor vikt vid säkerhetsaspekterna i arbetet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad psykolog, gärna legitimerad men det är inget krav. Ett krav är att du har goda IT-kunskaper och behärskar det svenska språket väl i både tal och skrift. Du behöver också kunna översätta och anpassa psykologiska termer och underlätta förståelse för ungdomar och föräldrar. Tvångsvård är en utmaning och ungdomar kan ha ett stort motstånd till förändring, det är därför av stor vikt att du har intresse av att vara med och göra skillnad för utsatta barn och ungdomar placerade inom SiS. Är du som söker PTP-psykolog finns en möjlighet att efter avslutad PTP-tjänst bli aktuell för en tillsvidareanställning. Som person är du trygg och stabil med väl grundade och tydliga värderingar som styr ditt dagliga arbete samtidigt som du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter. Du tar ansvar för ditt arbete och strukturerar och driver självständigt dina processer, väger samman information och gör korrekta avvägningar och prioriteringar. Vidare har du förmågan att sätta dig in i någon annans perspektiv och du samarbetar bra med andra människor genom att lyssna och anpassa ditt språk till vem som är mottagaren. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid eller enligt överenskommelse. Tillsvidareanställningen inleds med provtjänstgöring under 6 månader.

Ansökan

Ansök senast: 2020-01-19 Referensnummer: 2.9.1-4953-2019
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Johan Ragnarsson
HSL-chef
010-4533612
Andreas Bardh
Saco
010-4533600

Catarina Strandberg
SEKO
010-4533600

Håkan Karlsson
OFR
010-4533600


Övrigt

Övrigt: Under jul och nyår kan det vara svårt att nå våra kontaktpersoner, men har du frågor är du välkommen att återkomma med dem efter 6 januari 2020. Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.