Jag godkänner
Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Biträdande Institutionschef

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. Därför blir ditt arbetsliv på SiS en resa i personlig utveckling och din vardag en tuff och spännande utmaning på alla professionella plan. SiS ungdomshem Klarälvsgården tar emot pojkar i åldern 16-20 år med kriminalitet och psykosociala problem. Vi har i uppdrag att ta emot pojkar med ett utökat behov av psykiatriska insatser.

Arbetsbeskrivning

Den biträdande institutionschefen ska biträda institutionschefen i styrning och ledning av verksamheten. Du är direkt underställd institutionschefen och kommer att medverka i att driva behandlings-, metod- och utvecklingsarbetet på institutionen. Tillsammans med övriga chefer är en viktig uppgift att verka för en enad och sammanhållen institution. Biträdande institutionschef är ett stöd för avdelningsföreståndarna i planering, genomförande och uppföljning av metod-, behandlings- och dokumentationsarbete samt har ansvar för att driva institutionsövergripande projekt inom dessa områden. Du kommer att ha en arbetsledande roll, vilket innefattar ansvar för ekonomi-, resultat-, personal- och arbetsmiljöfrågor. Befattningen innebär ställföreträdarskap vid institutionschefens frånvaro. Biträdande institutionschef ingår i SiS ungdomshem Klarälvsgårdens ledningsgrupp. Befattningen ingår tillsammans med andra chefer i institutionens beredskapsgrupp vilket innebär schemalagd chefsberedskap.

Kvalifikationer

Du ska inneha akademisk examen om minst 210 hp inom samhälls- eller beteendevetenskap, eller annan inriktning arbetsgivaren finner lämplig. Du ska ha flerårig dokumenterad chefserfarenhet med verksamhets-, personal-, budget- och arbetsmiljöansvar Du ska ha erfarenhet av att driva och utveckla systematiskt kvalitetsarbete. Du ska kunna arbeta självständigt och vara lösningsorienterad Du är en relationsbyggare och en skicklig kommunikatör Stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper Meriterande: Erfarenhet av ledarskap inom statlig verksamhet Erfarenhet från verksamhet som bedriver vård och behandling

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Tillträde enligt överenskommelse. Provanställning 6 månader tillämpas.

Ansökan

Ansök senast: 2020-01-28 Referensnummer: A925839
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Leif Nilsson
Institutionschef
010-4535601
Henrik Isgren
Lärare, SACO
010-4535626

Pia Gullarbergs
Behandlingsassistent, Seko
010-453 5600

Johan Collin
Behandlingsassistent, ST
0104535600


Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.