Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Behandlingsassistent dag/natt

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. SiS LVM- hem Hessleby tar emot män med alkohol-, narkotika- eller blandmissbruk. Vi har särskild kompetens för medicinsk omvårdnad och kan ta emot klienter med psykiska störningar och våldsbeteende.

Arbetsbeskrivning

Som behandlingsassistent har du ansvar för behandlingen på avdelningen, du ger god omvårdnad och har omsorg om klienterna som bor hos oss. Som en resurs har du ansvar för att dokumentera behandlingsarbetet, samt vara delaktig i klienternas behandling. Du har ett delat ansvar för kontakter med anhöriga, socialtjänst, andra samarbetspartner och annat nätverk. Du planerar och deltar i dagliga aktiviteter, du har ansvar för avdelningens inre och yttre miljö.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är behandlingspedagog, undersköterska, fritidsledare eller utbildning som arbetsgivaren finner likvärdig. Vi söker dig med ett intresse av att arbeta nära klienter och har styrka att härbärgera klienternas ofta svåra livshistoria. Du behöver vara en stabil person med god inlevelseförmåga, förmåga att sätta adekvata gränser och vara flexibel i en händelserik vardag. Du bidrar till ett gott omvårdnadsklimat, ett respektfullt bemötande i svåra situationer och trygghet i boendet.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning Omfattning: Heltid / deltid Under våren kommer introduktionen ske samt möjlighet till tim-vikariat finnas samt eventuell förlängning efter perioden.

Ansökan

Ansök senast: 2021-02-01 Referensnummer: 06608-2020
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 25 Arbetstid: Schema

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Michael Elmér
Administrativ chef
010-4536503
Samuel Sund
OFR/ST
010-4536550

Linda Nordqvist
Seko
010-4536540

Merja Aahtila
Saco-s-SiS
010-453 2409


Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Körkort klass B erfordras. Sökande kommer att få visa upp utdrag från belastningsregistret vid en anställning. Ange även intresse om dag och eller nattjänst.