Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Systemtekniker som har detaljintresse och vill arbeta innovativt

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på ungdomshem och hem för vuxna med missbruk, över hela landet. Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en tuff och spännande utmaning. Oavsett var i vår organisation du arbetar, eller vilken tjänst du har, hjälper du till att skapa livsviktig förändring. På huvudkontoret i Solna Business Park är vi ca 270 medarbetare och tillsammans arbetar vi för att stötta och utveckla myndighetens ca 4000 medarbetare.

Arbetsbeskrivning

Är du systemtekniker och söker ett arbete i en väldigt välfungerande arbetsgrupp där det är högt i tak? Vill du ha prestigelösa kollegor som du växer nära, vet vad de gör, och har fullt förtroende för? Är du en självgående och god lagkamrat som vill arbeta i många it-system? Då söker vi dig. It-avdelningen utökar nu sin verksamhet och söker en systemtekniker som vill vara med vid planering, införande och sedan förvaltning av it-system. Som systemtekniker hos oss har du intressanta och utvecklande arbetsuppgifter som exempelvis installation, felsökning, uppdatering och optimering. Du kommer tillsammans med de andra i gruppen främst ansvara för den tekniska infrastrukturen kring klienter och servers. Du kommer även ge service till vår Servicedesk och bli inblandad i kravställning av funktionalitet och teknik i samband med nyanskaffningar och vidareutveckling. Vidare är det viktigt med erfarenhet av projektledning då du kommer att driva och medverka i interna projekt. Du arbetar nära dina kollegor i ett utvecklingsinriktat klimat, varav ni delar med er av era kunskaper, men även självständigt. Du kommer därför ha möjlighet att utbilda och utbildas av dina kollegor och övriga medarbetare på SiS.

Kvalifikationer

Din personlighet är avgörande för att både du och dina arbetskamrater ska kunna nå framgång i ert arbete. Vi tror därför att du arbetar bra med andra och är utåtriktad och socialt aktiv i yrkesmässiga sammanhang, samt är genuint intresserad av att arbeta med en mängd olika it-system och tekniker. Vi brinner för att ge god service, och i arbetslaget arbetar vi väldigt nära varandra. Det är viktigt att du är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Vi ser därför att du har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra och verkligen anstränger dig för att leverera goda lösningar. Eftersom vi hjälper varandra i arbetet så ser vi även att du tycker om att planera, organisera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt. Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper där vi ser att samarbete med andra är avgörande. Som person är du: • Problemlösande • Ansvarstagande • Strukturerad Du ska ha: • Eftergymnasial utbildning inom it, alternativt annan relevant utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer som likvärdig. • God erfarenhet kring drift av Windows klient plattform. • God erfarenhet av arbete med Microsoft SCCM • God erfarenhet av licenshantering i tex Snow • God erfarenhet av säkra utskrifter och installationer av skrivare • God erfarenhet av projektledning med tillhörande budgetarbete och inköp • God erfarenhet kring utbildning, drift, behov och kravinsamling av Mobile Device Management system • God erfarenhet av att skriva tekniska dokumentationer och rutiner • God förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift. Du bör ha: • Erfarenhet av att ha jobbat inom statlig verksamhet • Erfarenhet av att ha jobbat med Microsoft Exchange.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Enligt överenskommelse, vi tillämpar provanställning om 6 månader

Ansökan

Ansök senast: 2022-07-05 Referensnummer: A1137075
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Hans-Peter Henriksen
Enhetschef
010-4534076
Peter Kvist
SEKO
010-453 41 09

Taina Niskala
SACO
010-4534035

Jenny Kingstedt
OFR ST
010-453 40 77


Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Vill du veta var vi finns?
Se arbetsplatsen på karta här