Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

SiS ungdomshem Ljungaskog söker en bildlärare (25 %)

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. Därför blir ditt arbetsliv på SiS en resa i personlig utveckling och din vardag en tuff och spännande utmaning på alla professionella plan. SiS ungdomshem Ljungaskog i Örkelljunga tar emot flickor i åldrarna 15–20 år. Institutionen har i uppdrag att bedriva vård för flickor med särskilda vårdbehov.

Arbetsbeskrivning

Söker du efter nya utmaningar inom skolans värld? Utmaningar som du med största sannolikhet inte får på någon annan arbetsplats? Utmaningar vars resultat verkligen gör skillnad och som till och med kan gälla livet? Då ska du söka denna tjänst hos oss! Lärdomsskolan på SiS Ljungaskog står inför en spännande och intensiv utvecklingsperiod som innefattar såväl fysiska förändringar, bland annat i form av färdigställandet av ett nytt skolhus, som organisatoriska förändringar där vi nyligen omdefinierat och förtydligat vår vision samt våra prioriterade områden. Forskning har visat att skolan är en stark skyddsfaktor för våra ungdomar där de praktiskt estetiska ämnena ofta har en central del i ungdomarnas individuella studieplaner. Vi söker nu dig som vill arbeta som ämneslärare inom ämnet bild (25 %) och har erfarenhet av att arbeta språk- och kunskapsutvecklande tillsammans med såväl elever som kollegor. Förutom att planera, genomföra och bedöma undervisning, med stort fokus på individuella förutsättningar och extra anpassningar, kommer en del av ditt uppdrag även att innefatta mentorskap. Där kommer du att vara en naturlig länk mellan skola och avdelning, men även vara delaktig i de pedagogiska bedömningar, med fokus på bedömningar i bildämnet, som görs av våra elever inom ramen för institutionens akut- respektive utredningsuppdrag.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad lärare i bild för gymnasiet och/eller grundskolan. Du har vidare erfarenhet av att arbeta systematiskt enligt en språk-och kunskapsutvecklande arbetsmodell, arbeta med extra anpassningar och individanpassad undervisning samt har god kännedom och kunskap inom området NPF. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete på introduktionsprogrammen och av att arbeta med nyanlända elever. Vidare är du väl förtrogen med att arbeta med kompensatoriska hjälpmedel där digitala redskap är en självklarhet. I klassrummet präglas din verksamhet och undervisning av ett lågaffektivt bemötande och du har en förmåga att skapa en positiv studieatmosfär där du utmanar och inspirerar eleverna att nå så långt som möjligt i sin kunskapsutveckling, men även att utveckla sina sociala förmågor, utifrån enskilda förutsättningar. Eleverna är alltid i fokus för ditt arbete och du är nyfiken och motiverad till att hitta vägar till framgång hos varje elev. Du visar alltid ett stort engagemang och tålamod där du har tilltro till elevernas förmåga. Genom ditt förhållningssätt skapar du trygghet, förtroende och goda relationer. Stor vikt kommer att fästas vid personlig lämplighet. För att du ska lyckas i ditt uppdrag förutsätter vi att du är en tydlig pedagogisk ledare med god struktur och att du har ett professionellt och vetenskapligt förhållningssätt där även beprövad erfarenhet är en självklar grund att stå på. Du har vidare en god samarbetsförmåga gentemot dina kollegor, är lösningsfokuserad och flexibel i ditt arbetssätt. Du är ansvarstagande, arbetar systematiskt och följer upp och utvärderar ditt arbete kontinuerligt. Dina kunskaper i svenska språket är goda både i tal och i skrift då en del av din tjänst innefattar att dokumentera arbetet via bland annat skolrapporter och omdömen för våra elever. Låter detta som en utmaning för dig? Sök tjänsten redan idag! Intervjuer kommer att hållas löpande. Vi tillämpar provanställning. Arbetsgivaren begär utdrag från Rikspolisstyrelsens register före anställning. Läs mer om att jobba som lärare på SiS: https://www.stat-inst.se/arbeta-hos-oss/arbeta-som-larare/ Läs mer om förmåner att vara anställd inom SiS: https://www.stat-inst.se/arbeta-hos-oss/formaner/

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Deltid

Ansökan

Ansök senast: 2020-05-27 Referensnummer: 200513
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Gunnar Albinsson
Ordförande Saco
010/453 63 00

Martin Rapp, Seko
Behandlingsassistent
0104532798

Marie Eriksson
Facklig representant för OFR
0104537300

Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.