Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Lärarvikarie till SiS ungdomshem Klarälvsgården

Arbetsplatsbeskrivning

SiS ungdomshem Klarälvsgården tar emot pojkar i åldern 16-20 år med kriminalitet och psykosociala problem. Vi har i uppdrag att ta emot pojkar med ett utökat behov av psykiatriska insatser.

Arbetsbeskrivning

Vill du anta en ny utmaning med ett annorlunda uppdrag, i en spännande miljö och i ett mindre sammanhang? Då tycker vi att du ska söka denna korttidsvikariattjänsten hos oss. På SiS ungdomshem Klarälvsgården bedrivs egen skola i kombination med behandling för ungdomar placerade i heldygnsvård. Samverkan mellan skolan och avdelningarna är av central betydelse för hur väl vi lyckas att motivera ungdomen till att vända en negativ utveckling till något som kan innebära bättre förutsättningar till ett bra liv. Skolan består av en rektor, lärare och specialpedagog som i samarbete planerar, undervisar, utvärderar och utvecklar skolarbetet på institutionen. Ett elevhälsoteam finns också. Inom institutionen bedrivs också egen hälso-sjukvård med sjuksköterska, psykolog och läkare.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har lärarlegitimation för årskurs 7-9 i ett eller flera av ämnena svenska, engelska, musik och samhällsorienterande ämnen, alternativt annan pedagogisk utbildning tillsammans med ämnesutbildning på högskolenivå inom ett eller flera av dessa ämnen. Erfarenhet av undervisning på högstadienivå (till och med årskurs 9) i ovanstående ämnen. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete inom SiS. Vi eftersträvar mångfald bland personalen avseende kön, ålder och kulturell/etnisk bakgrund. Vi tillämpar ett korttidsvikariat mellan augusti-december 2021. Körkort för bil är ett krav då arbetet ibland innefattar resor utanför institutionen.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning Omfattning: Heltid

Ansökan

Ansök senast: 2021-07-23 Referensnummer: A1043037 - Kopia
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Henrik Isgren
SACO
010-435 56 26

Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Vill du veta var vi finns?
Se arbetsplatsen på karta här