Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Sjuksköterska - Vill du bidra till livsviktig förändring sommaren 2021?

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. SiS ungdomshem Ljungbacken tar emot pojkar i åldrarna 16 till 20 år. Institutionen ligger i Uddevalla.

Arbetsbeskrivning

Som sjuksköterska är du en i hälso-och sjukvårdsteamet bestående av två sjuksköterskor, psykologer samt psykiater. Under semesterperioden kommer en ordinarie sjuksköterska vara i tjänst samtidigt som du arbetar som sommarvikarie. Vård- och behandlingsarbetet utgår från ungdomens individuella behov där dina arbetsuppgifter bland annat innebär omvårdnad, läkemedelshantering utifrån läkarordination och akuta insatser som till exempel sårvård. Alla som får en placering på Ljungbacken erbjuds ett ankomstsamtal med sjuksköterska. Andra arbetsuppgifter är dokumentation, samordning av vårdinsatser, hälsosamtal. Konsultation och rådgivning i hälso- och sjukvårdsfrågor till institutionens klienter och personal är en viktig del. På Ljungbacken strävar vi efter att arbeta med hälsofrämjande insatser över hela institutionen där elevhälsan fyller en viktig funktion. Ljungbackens ungdomshem består av en akutavdelning, en utredningsavdelning och fem behandlingsavdelningar, varav en öppen avdelning. Vi erbjuder dig ett självständigt och varierande sommarjobb där du får erfarenhet av mycket av det som kan ingå i en sjuksköterskas arbetsuppdrag.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska. Tidigare erfarenhet av arbete inom psykiatri, missbruk eller elevhälsa är meriterande men intresse och nyfikenhet för att arbeta med vår målgrupp är också avgörande! Hos oss är det bra att vara flexibel, ha förmåga att arbeta självständigt, våga fatta beslut och trivas med att samarbeta med personal med olika yrkeskompetens. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Vi kan lova ett stimulerande och utmanande arbete. Välkommen till oss!

Anställningens omfattning

Anställningsform: Sommarjobb / Säsongsanställning Omfattning: Heltid

Ansökan

Ansök senast: 2021-02-28 Referensnummer: 2.9.1-861-2021
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Gunilla Nemcek
Avdelningsföreståndare
010-453 66 51
Monica Magnusson
Vårdförbundet/Sjuksköterska
010-453 6614

Kristina Carlsson
Sjuksköterska
010-453 6611


Övrigt

Övrigt: Vi kallar löpande till anställningsintervjuer under ansökningstiden. Vid anställning kommer ett utdrag ur misstanke- och belastningsregistret att begäras hos Rikspolisstyrelsen. Inför rekryteringsarbetet har Statens Institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Av administrativa skäl kan vi tyvärr inte ta emot ansökningar via mejl eller vanlig post. Vi hänvisar till vårt e-rekryteringsförfarande för att kunna hantera ansökningarna på ett snabbt och säkert sätt.