Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Psykolog till SiS ungdomshem Johannisberg, Sävast

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på ungdomshem och hem för vuxna med missbruk, över hela landet. Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en tuff och spännande utmaning. Oavsett var i vår organisation du arbetar, eller vilken tjänst du har, hjälper du till att skapa livsviktig förändring. SiS ungdomshem Johannisberg har verksamhet i Kalix och i Boden (enhet Sävastgården). Enheten i Kalix har SiS högsta säkerhetsklass och tar emot icke skolpliktiga pojkar, enligt LVU och LSU. Avdelningarna i Boden tar emot skolpliktiga flickor. Ungdomarna har psykosocial problematik samt kriminalitet och missbruk.

Arbetsbeskrivning

Vår hälso- och sjukvårdsenhet består av sjuksköterskor, behandlingssekreterare, psykologer samt konsultläkare. Institutionens psykologer är en gemensam resurs för hela institutionen, varför resor kan förekomma till enheten i Kalix. Psykologernas primära uppdrag är mottagningssamtal, utredningsarbete samt risk- och behovsbedömningar av ungdomarna. En viktig del är konsultation och utbildning till personal i bl.a. suicidprevention samt intern samverkan med andra yrkesgrupper som avdelningsföreståndare, behandlingspersonal, rektor och lärare. I arbetet ingår att tvärprofessionellt genomföra kartläggnings- och behandlingsplanering för att minska risken för återfall i antisocialt beteende, delta i behandlingsteam, följa upp och utvärdera behandlingsinsatser samt delta i elevhälsoarbetet både på individuell och generell nivå. Annat psykologarbete förekommer utifrån organisationens behov. Inom SiS finns goda möjligheter till kompetensutveckling. Alla psykologer träffas årligen för gemensam kompetensutveckling, och du har många möjligheter till individuella satsningar. Vi på SiS ungdomshem Johannisberg har ett samarbete med kriminalvården där du som psykolog med regelbundenhet kan delta i handledning/erfarenhetsutbyte med deras psykologteam.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad psykolog och drivs av en stark inre glöd och vilja att skapa vårdresultat utöver det vanliga. Att du är en kollega som delar kunskap och bidrar till vi-känslan på SiS är andra egenskaper som gör dig intressant. Arbetet förutsätter god samarbetsförmåga, initiativförmåga och förmåga att arbeta självständigt. Du kan uttrycka dig i tal och skrift. Du har förmåga att skapa goda yrkesmässiga relationer, trygghet, stabilitet och du har en positiv livssyn. Då våra utredningsfrågeställningar ofta berör personlighetsbedömningar och neuropsykologiska funktionsnedsättningar ser vi gärna att du har kunskaper och erfarenheter från dessa områden. Meriterande är även erfarenhet och god kunskap i testmetodik, risk- och behovsbedömningar samt erfarenhet av självständigt arbete med ungdomar. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Körkort- B är ett krav då uppdrag även kan förekomma på enheten i Kalix. Arbetsgivaren begär utdrag ur polismyndighetens misstanke- och belastningsregister före anställning.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Tillträde sker enligt överenskommelse. Anställningen inleds med sex månaders provanställning.

Ansökan

Ansök senast: 2022-05-15 Referensnummer: 2.9.1- 2551-2022
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Mats Morin
Biträdande Institutionschef
010-4532002
Tomas Lundbäck
SEKO
010-4532000 vxl

Sven-Åke Andersson
Saco-S
010-4532023

Åsa Sternelöv
OFR
010-4532032


Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Vill du veta var vi finns?
Se arbetsplatsen på karta här