Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Behandlingssamordnare till SiS ungdomshem Nereby

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på ungdomshem och hem för vuxna med missbruk över hela landet. Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en tuff och spännande utmaning, oavsett om du har en fast anställning, jobbar som sommarvikarie eller vikarierar under din utbildning. SiS ungdomshem Nereby tar emot skolpliktiga pojkar med psykosocial problematik samt pågående kriminalitet och missbruk. Vi har i uppdrag att ta emot pojkar med särskilda vårdbehov.

Arbetsbeskrivning

Nereby är i en utvecklingsfas där vi nu söker dig som är intresserad och redo för att vara en del i utvecklingen av vår verksamhet i funktionen som behandlingssamordnare. Om erforderliga beslut fattas kommer avdelning Hällen öppnas under våren 2022, Avdelning Kornhall är igång med sin verksamhet men ska fortsätta utveckla avdelningens behandlingsarbete under 2022. I funktionen som behandlingssamordnare kommer du vara delaktig i att tillsammans med dina behandlingssamordnarkollegor, avdelningsföreståndare, behandlingssekreterare och behandlingskollegor planera, genomföra och följa upp programverksamheters aktiviteter på avdelningen du är placerad på. Du ansvarar även för att programverksamhet på avdelningen genomförs enligt planering. Du och dina kollegor ansvarar för att arbetssättet på avdelningen utgår från förhållningsättet motiverande samtal (MI) och fungerar som stöd för avdelningens löpande övergripande MI arbete. Är du inte utbildad MI coach idag erbjuder arbetsgivaren utbildning inom SiS egna verksamhet. Du samverkar med behandlingssekreterare och placerade ungdomar i upprättande och revidering av behandlingsplaner, kartläggning av ungdomarnas behov av behandlingsinsatser samt deltar i behandlingskollegium. Du utför både grupp och enskilda samtal med placerade ungdomar. Du deltar i planering och utförandet av avdelningens dagliga verksamhet som innefattar att säkerställa att planerade behandlingsinsatser och aktiviteter utförs samt dokumenteras. Du deltar och är delaktig i avdelningens fasta överlämningar tillsammans med arbetsgruppen på plats. En stor del av din arbetstid som behandlingssamordnare innebär också att du skall samordna det dagliga löpande operativa arbetet och vara det trygga navet i avdelningens verksamhet. Detta kräver att du arbetar strukturerat tillsammans med övriga behandlingssamordnarkollegor och behandlare i arbetsgruppen på avdelningen. Ytterligare arbetsuppgifter kan tillkomma i funktionen med hänsyn till att den är under uppbyggnad och utveckling i verksamheten.

Kvalifikationer

Utbildningskrav: Lämplig högskoleutbildning såsom socionom, beteendevetare eller annan likvärdig examinerad högskoleutbildning, alternativt 2- årig yrkeshögskoleexamina tillsammans med gedigen erfarenhet av program och behandlingsverksamhet. B körkort är ett krav Övriga kvalifikationer: Vi lägger stor vikt vid din personliga lämplighet inom ramen för ditt arbete. Du har tidigare erfarenhet av arbete på institution. En trygg och säker arbetsmiljö innebär att du har ett etiskt förhållningssätt gentemot ungdomar och kollegor, är trygg i rollen som tjänsteman och innehar sunt säkerhetstänk utifrån våra riktlinjer och särskilda befogenheter. För att trivas på avdelning Hällen och Kornhall är du professionell, prestigelös, trygg och har förmågan att se lösningar i olika sammanhang. Tillsammans med dina kollegor kan du ställa om snabbt vid behov och är en i arbetsgruppen utan att släppa din ansvarsroll som vuxen förebild för våra ungdomar Mycket god svenska i tal och skrift, där ytterligare språk är meriterande God digital förmåga där kännedom och erfarenhet av SiS mjukvaror är meriterande Egenskap och förmåga att agera lugnt, stabilt och kontrollerat i stressade situationer i klientnära verksamhet. Förmåga att ta stort ansvar för dina arbetsuppgifter genom att prioritera och fokusera på vad som är mest aktuellt i både kort och långt perspektiv God kapacitet för att kunna samarbeta, coacha och handleda andra genom ett lyssnade och kommunikativt arbetssätt Det är meriterande om du har dokumenterad utbildning och erfarenhet av familj och nätverksarbete, programledare inom ACT, ART, ÅP, beroendeterapeut, MI coach, NPNL instruktör YLS/CMI eller LS/CMI utbildad.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Eller efter överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2022-01-30 Referensnummer: 2.9.1-7763-2021
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 6 Arbetstid: Schema

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Carolina Tacking
tf. Avdelningsföreståndare, Hällen
010-4533232
Cecilia Vikberg
OFR/ST
0104534707

Sonny Nordlander
tf. Avdelningsföreståndare, Kornhall
0104533291
Thomas Lindmark
SECO
010-4533382

Magnus Ekström
SACO
010-4533266Övrigt

Övrigt: Vandelsprövning görs vid alla nyanställningar inom myndigheten. Provanställning om 6 månader kan komma att tillämpas. Endast ansökningar via offentliga jobb. Intervjuer med sökande kan ske fortlöpande under ansökningstiden. Kontakt via rekryteringsföretag undanbedes vänligen men bestämt. SiS arbetar aktivt mot alla former om diskriminering och välkomnar alla sökanden. Vill du veta var vi finns?
Se arbetsplatsen på karta här
Läs mer om SiS ungdomshem Nereby