Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Psykolog

Arbetsplatsbeskrivning

SiS LVM-hem Hornö tar emot män med alkohol-, narkotika- eller blandmissbruk. Vi tar emot män med psykisk ohälsa och män med utagerande beteende.

Arbetsbeskrivning

Hornös två psykologer är en gemensam resurs för hela verksamheten. Detta innebär att man som psykolog arbetar på uppdrag av samtliga avdelningar inom institutionen. Psykologernas primära uppdrag är utredning, kartläggning och bedömning av klienter. Våra utredningsfrågeställningar berör ofta neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, missbruk och psykiatrisk samsjuklighet, dvs. dubbeldiagnoser, samt behandlingsplanering utifrån detta. I uppdraget finns även att arbeta med suicidprevention samt fokuserade behandlingsinterventioner med klienter. Vi deltar även i behandlingskonferenser och håller i utbildning av personal. På Hornö har du ett nära samarbete med psykologkollega samt andra arbetsgrupper, och det erbjuds extern neuropsykiatrisk handledning samt utbyte med andra psykologkollegor inom LVM-vården. Det är av vikt att du är en person med god samarbetsförmåga som har intresse av att arbeta tillsammans med olika yrkesgrupper.

Kvalifikationer

Psykologlegitimation. Körkort och tillgång till bil är ett krav. Den vi söker är intresserad av neuropsykologi, beroende, psykiatri, forensisk psykologi och samsjuklighet. Erfarenhet av att ha jobbat inom slutenvård såsom psykiatri, kriminalvård, missbruksvård eller liknande mm är meriterande. Meriterande är även att ha kompetenser som kompletterar ordinarie psykologs kompetens. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Tillträde 2022-09-01 eller efter överenskommelse. Vi tillämpar 6 månaders provanställning.

Ansökan

Ansök senast: 2022-07-01 Referensnummer: 2.9.1-3942-2022
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Jaana Sawires
Leg. psykolog
010-453 59 11
Mia Persson
Facklig förtroendeman SEKO
010-453 59 00

Beatrice Malinaric
Facklig förtroendeman SACO-S
010-453 59 05

Patrick Fällman
Facklig förtroendeman ST/OFR
076-1308135


Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.