Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Finansiell controller till SiS

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för barn, ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, kriminalitet, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. På huvudkontoret i Stockholm, är vi ca 200 medarbetare fördelat på sex avdelningar. Tillsammans arbetar vi för att stötta och utveckla myndigheten med ca 4000 medarbetare. Vi håller till i nya lokaler i Solna Business Park.

Arbetsbeskrivning

I rollen som finansiell controller kommer du att arbeta med budget och ekonomisk uppföljning samt delta i olika utvecklingsprojekt kopplat till den ekonomiska styrningen. Vi arbetar just nu med att implementera ett nytt budget- och prognosverktyg, vilket är ett arbete du kommer vara inblandad i både vad gäller utveckling och förvaltning. Du kommer fungera som stöd till cheferna vid huvudkontoret för budgetfrågor samt även ha ett nära samarbete med andra enheter på ekonomiområdet, exempel redovisningsenheten Vi arbetar i programvarorna Agresso, Excel och Qlik. Myndigheten befinner sig i en förändringsresa där flera utvecklingsinsatser initierats och en översyn av organisationen pågår. Det här innebär att du kan bli involverad i olika utvecklingsinsatser för att förstärka och utveckla myndighetens ekonomiska styrning.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har: • Akademisk examen från universitet eller högskola med ekonomisk inriktning. • Minst två års erfarenhet av arbete med liknande arbetsuppgifter. • Mycket goda kunskaper i Officepaketet, främst Excel. • Goda kunskaper i Agresso Det är meriterande om du har: • Erfarenhet av ekonomiarbete i offentlig verksamhet, gärna från SiS eller liknande verksamhet. • Kunskap om Hypergene, Qlik eller annat ledningsstöd. Som person söker vi dig som är strukturerad och noggrann. Din analytiska förmåga är god. Du samarbetar väl med din omgivning och kommunicerar på ett lyhört sätt.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Tillsvidareanställning med inledande 6 månaders provanställning Tillträde enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2021-10-28 Referensnummer: 2.9.1-5822-2021
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Ulrika Persson
Enhetschef
010-453 40 88
Lotta Hedeby
ST/OFR
010-453 40 06

Peter Kvist
Seko
010-453 41 09

Taina Niskala
Saco-S
010-453 40 35


Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.