Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Behandlingsassistent natt, tillsvidareanställning 95,19%

Arbetsplatsbeskrivning

SiS LVM-hem Runnagården i Örebro tar emot kvinnor med ett allvarligt missbruk av alkohol, narkotika, läkemedel eller blandmissbruk. I vårt behandlingsarbete lägger vi stort fokus på att stärka kvinnorna och motivera dem att förändra sina liv. Vi arbetar med evidensbaserade metoder.

Arbetsbeskrivning

Som behandlingsassistent har Du ett stort ansvar för arbetet med klienterna. I arbetsuppgifterna ingår ansvar för beteendeobservationer och dokumentation samt i övrigt stödja och motivera klienterna med göromål och rutiner. Tillsammans med övrig personal är Du en vuxen förebild och ansvarar för att skapa en stabil och trygg miljö för klienterna. För att skapa denna miljö är det också viktigt att skapa struktur på avdelningen, gällande exempelvis lagar, regler och säkerhetsrutiner.

Kvalifikationer

Lägst gymnasiekompetens men vi ser gärna behandlingsassistentutbildning eller annan utbildning och erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig, t ex undersköterska eller skötare med mångårig erfarenhet. Erfarenhet av arbete från psykiatrisk eller/och beroendevård är särskilt meriterande. För arbetet krävs att Du är en mogen och stabil person med tålamod. Du måste ha förmåga och erfarenhet av att hantera stressfulla situationer och ha mod att sätta gränser och vara konsekvent. Det krävs att Du har mycket god samarbetsförmåga. Du bör även ha en förmåga att uttrycka Dig i skrift då dokumentation är ett viktigt verktyg i arbetet. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Körkort är meriterande. Frågan angående kriminell belastning kommer att prövas.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Provanställning kan komma att tillämpas. Tillträde enligt överenskommelse. Intervjuer sker löpande under ansökningstiden.

Ansökan

Ansök senast: 2021-10-04 Referensnummer: Dnr 2.9.1-5507-2021
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Schema

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Goran Jablanovic
avdelningsföreståndare
010-4535842
Per Gidlöf
ST/OFR
0762-751715

Sofie Hagsten
SACO
010-4535896

Lars-Eric Hylander
SEKO
010-4535840


Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.