Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Biträdande chefsjurist till SiS

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. Därför blir ditt arbetsliv på SiS en resa i personlig utveckling och din vardag en tuff och spännande utmaning på alla professionella plan. På huvudkontoret på Lindhagensgatan, Hornsberg i Stockholm, är vi ca 200 medarbetare fördelat på sex avdelningar. Tillsammans arbetar vi för att stötta och utveckla myndigheten med ca 4000 medarbetare. Myndigheten växer och i december 2020 kommer huvudkontoret att flytta till nya lokaler i Solna Business Park.

Arbetsbeskrivning

Arbetet är varierande och omfattar alla juridiska frågor som kan uppkomma vid en stor förvaltningsmyndighet. Bland avdelningens arbetsuppgifter märks juridisk rådgivning till institutionerna, de tre verksamhetskontoren och huvudkontoret, rättsutredningar, utarbetande av remissvar, utarbetande av riktlinjer i juridiska frågor samt yttranden till domstolar och andra myndigheter. Den biträdande chefsjuristen biträder chefsjuristen inom i huvudsak områdena personuppgiftslagstiftning, informationssäkerhet, ledningssystem, arkiv och registratur, offentlighet och sekretess samt administrativa uppgifter såsom arbetsordning, verksamhetsuppföljning och årsredovisning. Det kan även bli aktuellt att biträda chefsjuristen i andra områden som hanteras på avdelningen, t.ex. i ärenden om lex Sarah och vårdavgifter. Den biträdande chefsjuristen blir också systemägare till flera myndighetssystem, bl.a. ärendehanteringssystemet Ciceron. Medverkan i olika arbetsgrupper och utbildning i juridiska frågor tillhör också arbetsuppgifterna. Resor i tjänsten kan förekomma.

Kvalifikationer

Du ska: • ha juristexamen omfattande minst 270 hp • ha minst 10 års erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete på 1) myndighet eller 2) det som arbetsgivaren bedömer motsvarande • vara notariemeriterad • genom arbete ha förvärvat kunskaper i allmän förvaltningsrätt • genom arbete ha förvärvat kunskaper inom offentlighet och sekretess • genom arbete ha förvärvat kunskaper inom sociallagstiftningen Du bör: • ha 2 års erfarenhet av ledarskap • ha erfarenhet av systemägarskap • genom arbete ha förvärvat kunskaper inom personuppgiftslagstiftningen Du är: För att lyckas i rollen så måste du kunna arbeta både självständigt och i grupp. Vidare behöver du ha gott omdöme och ha förmåga att ta ansvar. Det är viktigt att du har god förmåga att förklara och kommunicera juridiska frågeställningar. Du motiveras av att vara med och utveckla verksamheten och du har också en vilja att utvecklas i juristrollen.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning Omfattning: Heltid Anställningen är ett 6 månaders vikariat med goda möjligheter till tillsvidareanställning. Tillträde: Snarast möjligt, enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2020-07-17 Referensnummer: 2.9.1-2998-2020
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Sofie Lundin, veckorna 27-28
Biträdande chefsjurist
010-453 40 42
Lotta Hedeby
ST/OFR
070-656 88 30

Eleonore Källstrand Nord, vecka 29
Chefsjurist
010-453 41 50
Frida Strandberg Landin
Seko
010-453 41 87

Lena Henriksson
Saco
072-7056485Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.