Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Behandlingspedagoger resursfunktion dag/natt

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för barn, ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, kriminalitet, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. SiS LVM- hem Hessleby tar emot män med alkohol-, narkotika- eller blandmissbruk. Vi har särskild kompetens för medicinsk omvårdnad och kan ta emot klienter med psykiatrisk problematik eller diagnoser.

Arbetsbeskrivning

Tjänstgöring vardagar eftermiddagar/kväll samt sovande jour enligt schema, där du är beredskapens förlängda arm och förmedlar vidare uppgifter från beredskapshavande chef. Vara den operativa kontakten som avdelningarnas personal i första hand kontaktar. Du gör sedan bedömningen om beredskapen ska involveras. Du ambulerar mellan avdelningarna och utgår från den avdelningen där behovet är störst och ska ha en övergripande bild över läget på hela institutionen samt vid behov utefter uppkomna och förändrade risker kunna omfördela personalresurserna mellan avdelningarna.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har minst 2årig eftergymnasialutbildning och är socialpedagog, behandlingspedagog, undersköterska, fritidsledare eller har utbildning som arbetsgivaren finner likvärdig. Vi söker dig med ett intresse av att arbeta nära klienter och har styrka att härbärgera klienternas ofta svåra livshistoria. Du behöver vara en stabil person med god inlevelseförmåga, förmåga att sätta adekvata gränser och vara flexibel i en händelserik vardag. Du bidrar till ett gott omvårdnadsklimat, ett respektfullt bemötande i svåra situationer och trygghet i boendet.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning Omfattning: Deltid Enl. överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2021-04-30 Referensnummer: 02586-2021
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 3 Arbetstid: Schema

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Michael Elmér
Administrativ chef
010-4536503
Merja Aahtila
Saco-s-SiS
010-453 2409

Samuel Sund
OFR/ST
010-4536550

Linda Nordqvist
Seko
010-4536540


Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Körkort klass B erfordras. Sökande kommer att få visa upp utdrag från belastningsregistret vid en anställning. Gynnsamt schema med planerad fortbildning och kontinuerligt längre ledighet.