Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

SiS söker en självständig utredare med fokus på uppföljning

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för barn, ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, kriminalitet, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. På huvudkontoret i Stockholm, är vi ca 200 medarbetare fördelat på sex avdelningar. Tillsammans arbetar vi för att stötta och utveckla myndigheten med ca 4000 medarbetare. Vi håller till i nya lokaler i Solna Business Park.

Arbetsbeskrivning

Till huvudkontorets vård-och behandlingsenhet (VoB) som har 18 medarbetare söker vi nu en senior utredare som ska arbeta med kvalificerade utredningsuppdrag. VoB-enhetens huvudsakliga arbetsuppgifter är normering och stöd till verksamheten vid våra LVM-hem och särskilda ungdomshem i frågor om vård- och behandling, hälso-och sjukvård samt skola. Enheten ansvarar även för utveckling och uppföljning av ungdomshemmens och LVM-hemmens verksamhet. Som senior utredare ansvarar du för planering och utförande av självständiga utrednings- och uppföljningsuppdrag. Du medverkar till myndighetens uppföljning på nationell nivå genom att utveckla, bearbeta, sammanställa och analysera data från olika dokumentations- och uppföljningssystem. I arbetsuppgifterna ingår att även att bereda ärenden till SiS ledning.

Kvalifikationer

Du ska ha: • Fil kand inom samhällsvetenskaplig eller beteendevetenskapliga ämnen eller angränsande discipliner med relevans för SiS verksamhet • Mångårig erfarenhet av att planera och genomföra utrednings och utvärderingsuppdrag • Erfarenhet av självständigt utredningsarbete • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, både på svenska och engelska Du bör ha: • Erfarenhet av att planera och leda projekt • Erfarenhet av utredningsarbete om vuxna och ungdomar med psykosocial problematik och/eller missbruksproblematik • Masterutbildning inom relevant område Du är: Du kommer att ha många kontaktytor i ditt arbete, både på avdelningen och med andra kontakter inom och utanför myndigheten. Därför är det viktigt att du trivs med och har god förmåga att samarbeta med andra och har lätt för att anpassa ditt budskap till olika målgrupper. För att lyckas med uppdraget har du även en mycket god analytisk förmåga och skapar struktur i ditt arbete. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Tillträde: Snarast möjligt, enligt överenskommelse SiS tillämpar sex månaders provanställning

Ansökan

Ansök senast: 2021-05-11 Referensnummer: A1023148
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Anita Andersson
Enhetschef
010-453 40 98
Taina Niskala
Saco-S
010-453 40 35

Lotta Hedeby
ST/OFR
010-453 40 06

Peter Kvist
Seko
010-453 41 09


Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.