Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Behandlingsassistenter timvikariat på avdelningarna i Lund

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på ungdomshem och hem för vuxna med missbruk, över hela landet. Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en tuff och spännande utmaning. Oavsett var i vår organisation du arbetar, eller vilken tjänst du har, hjälper du till att skapa livsviktig förändring. Lunden tar emot kvinnor med alkohol-, narkotika- eller blandmissbruk i kombination med psykisk ohälsa.

Arbetsbeskrivning

Vård- och behandlingsarbete med särskild inriktning på motivationsarbete där även delegering av medicin ingår i tjänsten. Denna annons gäller timvikariat på samtliga avdelningar på Lunden. På avdelningarna vårdas kvinnor med ett komplext missbruk i kombination med annan psykiatrisk problematik. Vi har också uppdrag att vårda kvinnor som har särskilt behov av stöd utifrån utagerande beteendeproblematik.

Kvalifikationer

Lägst avklarad gymnasieutbildning. Erfarenhet av arbete med människor i utsatta livssituationer, t ex. arbete inom psykiatri, inom LSS omsorg, tvångsvård och missbruksvård är önskvärt. - Vara trygg i att utföra arbetsuppgifter enskilt och erbjuda stöd åt en klient i taget. - Vara inställd på att identifiera klientens specifika behov och begränsningar för att därefter anpassa krav och de stödjande insatserna. - God förmåga att bygga relationer och arbeta processinriktat med behandlings- och förändringsarbete. - God förmåga i att samverka samt att ta ansvar för att kunskapsöverföring sker både från och till andra. - God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift. - Kunskap om och erfarenhet av att arbeta med klienter som har NPF (neuropsykiatriska funktionsnedsättningar) ses som meriterande. Körkort är önskvärt. Utifrån att vi har ett uppdrag att vårda klienter som har särskilda behov, så betonas vikten av att: - ha god förmåga att hantera högenergiska situationer som tenderar att framkalla känslor av stress och press på ett lågaffektivt, metodförankrat och riskavvägande vis. - vara prestigelös och sänka kraven i möjligaste mån i situationer där risk för stress, oro, ångest och andra negativa känslor hos klienten föreligger. - ha god förmåga att, i svårare situationer, även upprätthålla en ödmjukhet inför målgruppens problematik, dvs erbjuda ett värdigt bemötande som vilar på en humanistisk människosyn. - ha god förmåga att, i svårare situationer, dessutom agera med en gränssättande tydlighet när så är nödvändigt. Vi begär utdrag ur polismyndighetens misstanke- och belastningsregister. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Då vi arbetar med löpande urval kan tjänsterna bli tillsatta innan sista ansökningsdag. Ansök därför gärna så snart du kan.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning Omfattning: Heltid Tillträde enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2022-05-27 Referensnummer: 2.9.1-3202-2022
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 10

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Laura Madsen
Vik avdelningsföreståndare
010-453 3004
Merja Aahtila
Saco-S
010-453 24 09

Lovisa Werner
Vik avdelningsföreståndare
0104533025
Patrik Riborg
SEKO
010-453 3040

Hans Jarlstad
Tf avdelningsföreståndare
010-453 3024
Helen Eriksson
OFR
010-453 3091
Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.