Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Behandlingsassistenter SiS ungdomshem Johannisberg

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på ungdomshem och hem för vuxna med missbruk, över hela landet. Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en tuff och spännande utmaning. Oavsett var i vår organisation du arbetar, eller vilken tjänst du har, hjälper du till att skapa livsviktig förändring. SiS ungdomshem Johannisberg har verksamhet i Kalix och i Boden (enhet Sävastgården). Enheten i Kalix har SiS högsta säkerhetsklass och tar emot icke skolpliktiga pojkar, enligt LVU och LSU. Avdelningarna i Boden tar emot skolpliktiga flickor. Ungdomarna har psykosocial problematik samt kriminalitet och missbruk.

Arbetsbeskrivning

Som behandlingsassistent på Johannisberg har du fokus på omvårdnad och säkerhet. I ditt arbete kommer du att motivera ungdomar till nya och mindre destruktiva sätt att leva. Du kommer jobba med att bygga trygga relationer. Målet med ditt uppdrag är att skapa hopp, framåtrörelse och meningsfullhet i livssituationer som stukats av psykosociala problem, utanförskap och missbruk. Då SiS ungdomshem Johannisberg numer har högsta säkerhetsklass är det av största vikt att du tar säkerhetsrutiner på stort allvar och att du förhåller dig till gällande riktlinjer. Du arbetar i ett team av engagerade kollegor och med er samlade kompetens har ni möjlighet att nå bra resultat. SiS satsar mycket på utbildning så hos oss får du verkligen en chans att utveckla dig och komma vidare i ditt yrke. Vi arbetar utifrån våra värdeord; Respekt, Omtanke och Tydlighet.

Kvalifikationer

Din personliga lämplighet är nyckeln till livsviktig förändring. Därför behöver du ha en god förmåga att skapa engagemang och delaktighet. Lika viktigt är det att du har en grundmurad positiv människosyn och en förmåga att skapa goda relationer. Du har en god kommunikativ förmåga och kan behålla ditt lugn även i pressade situationer. Du har också ett högt säkerhetsmedvetande, förstår vikten av att följa våra riktlinjer och rutiner, förmåga att samarbeta med andra och delar gärna med dig av dina kunskaper till kollegor. Du har en personlig mognad och körkort B. Inför anställning tas utdrag ur polismyndighetens misstanke- och belastningsregister. Du ska ha - en avslutad gymnasieutbildning - arbetat med att möta människor i en utsatt livssituation t.ex. inom psykiatri eller HVB-verksamhet - god förmåga att uttrycka dig i skrift - B- körkort.
Erfarenhet av arbete med människor i utsatta situationer

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Enligt överenskommelse. Anställningen inleds med sex månaders provanställning.

Ansökan

Ansök senast: 2022-06-26 Referensnummer: 2.9.1- 3785-2022
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 5 Arbetstid: Schema

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Malin Johansson
HR-administratör
010-4532013
Sven-Åke Andersson
Saco-S
010-4532023

Marianne Olsson
Personalhandläggare
010-4532003
Åsa Sternelöv
OFR
010-4532032

Tomas Lundbäck
SEKO
010-4532000 vxlÖvrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Vill du veta var vi finns?
Se arbetsplatsen på karta här