Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Behandlingspedagog

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på ungdomshem och hem för vuxna med missbruk, över hela landet. Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en tuff och spännande utmaning. Oavsett var i vår organisation du arbetar, eller vilken tjänst du har, hjälper du till att skapa livsviktig förändring. SiS ungdomshem Ljungaskog i Örkelljunga tar emot flickor i åldrarna 15–20 år. Institutionen har i uppdrag att bedriva vård för flickor med särskilda vårdbehov.

Arbetsbeskrivning

Som behandlingspedagog på SiS ungdomshem Ljungaskog har du ett livsviktigt uppdrag. I ditt arbete kommer du att motivera människor till nya och mindre destruktiva sätt att leva. Du kommer jobba med vårt nya uppdrag Mottagning och Behovsbedömning (MBB) samt att bygga trygga relationer och använder dig av MI som förhållningssätt. Målet med ditt uppdrag är att skapa hopp, framåtrörelse och meningsfullhet i livssituationer som stukats av psykosociala problem, utanförskap och missbruk. Att göra den resan i olika skeden av ungdomarnas liv, är ett tufft och utmanande arbete på alla plan. Du arbetar i ett team av engagerade kollegor och med er samlade kompetens har ni möjlighet att nå bra resultat. SiS satsar mycket på utbildning så hos oss får du verkligen en chans att utveckla dig och komma vidare i ditt yrke. Vi arbetar utifrån våra värdeord; Respekt, Omtanke och Tydlighet, vilket är grunden i möjliggörandet av förändringsarbetet. I arbetet ingår att följa ungdomarna i deras vardag på avdelningen, skolan och i de fritidsaktiviteter som erbjuds på institutionsområdet. Du kommer även att ha kontakt med ungdomarnas familjer, socialtjänster och andra myndigheter. Du skall vara en vuxen förebild med förmåga att vara tydlig, kunna sätta gränser samt stå upp för beslut som fattas gemensamt i arbetsgruppen.

Kvalifikationer

Din personliga lämplighet är nyckeln till livsviktig förändring. Därför behöver du vara en varm empatisk person som drivs av en vilja att skapa vårdresultat utöver det vanliga. Att du är en kollega som delar kunskap och bidrar till vi-känslan på SiS är andra egenskaper som gör dig intressant. Lika viktigt är det att du har en grundmurad positiv människosyn och en förmåga att hantera konflikter på ett konstruktivt sätt. Vi söker dig med högskoleutbildning som socionom, beteendeveterare eller motsvarande. Minst tvåårig kvalificerad yrkesutbildning med inriktning mot socialt arbete eller undersköterska inriktning psykiatri. Det är meriterande av erfarenhet inom HVB, LSS eller på SiS-institution. Du har goda kunskaper i det svenska språket, såväl muntligt som skriftligt samt kunskaper inom journalföring och IT.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Snarast eller enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2022-07-25 Referensnummer: 2.9.1-4095-2022
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 2 Arbetstid: Schema

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Jenny Lomvall
Avdelningsföreståndare
010-453 73 61
Martin Rapp
Seko
0104532798

Cecilia Hyberg, ST
Behandlingspedagog
010-453 73 00

Gunnar Albinsson
Ordförande Saco
010-453 63 00


Övrigt

Övrigt: Körkort är ett krav. Arbetsgivaren begär utdrag från Polisstyrelsens register före anställning. SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.