Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Statens institutionsstyrelse söker HR- strateg med inriktning mot arbetsmiljö

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för barn, ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, kriminalitet, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. På huvudkontoret i Stockholm, är vi ca 200 medarbetare fördelat på sju avdelningar. Tillsammans arbetar vi för att stötta och utveckla myndigheten med ca 4000 medarbetare. Vi håller till i nya lokaler i Solna Business Park. Nu söker vi en HR-strateg till enheten för arbetsgivarpolitik och arbetsmiljö. Enheten är en del av HR-avdelningen och ansvarar bland annat för att utveckla myndighetens arbetsmiljöarbete. Enheten leds av en enhetschef och består idag av elva medarbetare.

Arbetsbeskrivning

Ditt uppdrag kommer att bestå av en bredd av arbetsmiljöfrågor och innebär att arbeta för myndighetsövergripande styrning, samordning och samverkan inom arbetsmiljöområdet. Arbetet sker i tätt samarbete med tre andra HR-strateger med särskild kompetens inom arbetsmiljö, men även i nära samarbete med andra specialister på HR-avdelningen och övriga på huvudkontoret. Exempel på arbetsuppgifter är att uppdatera styrande och vägledande dokument inom arbetsmiljöområdet, men även att stödja övriga HR och chefer inom arbetsmiljöområdet. Du kommer också att delta i flera olika utvecklingsarbeten om systematiskt arbetsmiljöarbete, samt att förebygga ohälsa hos våra medarbetare i en ofta utmanande och krävande arbetsmiljö.

Kvalifikationer

Krav: •Relevant högskoleutbildning, gärna med inriktning mot arbetsmiljö, alternativt annan utbildning som vi bedömer som likvärdig. • Flerårig erfarenhet av HR-arbete med inriktning mot arbetsmiljö • Mycket god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift, på svenska. Meriterande: • Erfarenhet av arbetsmiljöarbete inom en större organisation, gärna inom offentlig verksamhet. • Erfarenhet av metodutveckling inom rehabilitering och/eller processer som förebygger ohälsa. • Erfarenhet av att ha arbetat såväl konsultativt, som strategiskt. För att trivas och lyckas i rollen tror vi att du har en bred erfarenhet av arbetsmiljöfrågor, gärna med tyngdpunkt på att utveckla metoder och arbetssätt inom arbetsmiljöområdet och med inriktning mot att sänka sjukfrånvaro. Du är bra på att samarbeta och skapa goda relationer samt är lösningsorienterad. Du är analytisk och har förmåga att omsätta dina analyser i mer långsiktiga strategier för arbetsmiljöarbetet på SiS. Du initierar aktiviteter och bidar med professionellt och flexibelt stöd till ett verksamhetsnära HR, samt till chefer på olika nivåer i myndigheten.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Tillsvidareanställning med inledande sex månaders provanställning Tillträde enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2021-12-08 Referensnummer: 2.9.1-7047-2021
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Maria Emtfors
Enhetschef
010-453 43 38
Lotta Hedeby
ST/OFR
010-453 40 06

Peter Kvist
Seko
010-453 41 09

Taina Niskala
Saco-S
010-453 40 35


Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.