Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Behandlingsassistent med psykiatrierfarenhet semestervikarier

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på ungdomshem och hem för vuxna med missbruk, över hela landet. Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en tuff och spännande utmaning. Oavsett var i vår organisation du arbetar, eller vilken tjänst du har, hjälper du till att skapa livsviktig förändring. SiS ungdomshem Folåsa tar emot skolpliktiga flickor med psykosocial problematik samt kriminalitet och missbruk. Folåsa har fem avdelningar för skolpliktiga ungdomar: en utredningsavdelning samt fyra behandlingsavdelningar. Vi har också en egen skola där alla elever läser enligt grundskolans läroplan och kursplaner.

Arbetsbeskrivning

Våra flickor är 12-16 år med ett ofta dåligt psykiskt mående. För en behandlingsassistent är det centrala att vara tillsammans med flickorna. Som behandlingsassistent ska du medverka till att det dagliga arbetet på avdelningen kan utföras enligt rutiner, medverka till ungdomars trygghet och säkerhet. Det handlar om allmän daglig livsföring, städning, tvätt, matlagning, aktiviteter mm. En behandlingsassistent är uppmärksam på ungdomens mående och agerar utifrån deras behov. Som vikarie ersätter du ordinarie personal vid dennes ledighet. Du handleds av ordinarie personal.

Kvalifikationer

Som minst avklarad gymnasieutbildning, gärna med inriktning mot vård och behandling. T ex Undersköterska med psykiatriinriktning el behandlingsassistentutbildning välkomnas. Viktigt att du känner egen trygghet och har en ödmjuk inställning.
Positivt om du har arbetat med ungdom med särskilda behov och eller inom psykiatrin.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning Omfattning: Heltid

Ansökan

Ansök senast: 2022-07-03 Referensnummer: 2022-9020
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 5 Arbetstid: Schema

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Carolin Axelsson
Avdelningsföreståndare
010-453 21 91

Ida Almqvist
Biträdande Avdelningsföreståndare
0104532122

Gun Kennerud
Bitr institutionschef
010-453 21 02

Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Vi inhämtar alltid utdrag ur polis och belastningsregister. B- körkort är ett måste. Då vi är en flickinstitution och har ett överskott av manlig personal ser vi gärna även kvinnliga sökanden. Intervjuer kommer att genomföras löpande då behovet är i närtid.