Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Utredningssekreterare med ledningsansvar till avdelning Slottet, SiS ungdomshem Långanäs

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på ungdomshem och hem för vuxna med missbruk, över hela landet. Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en tuff och spännande utmaning. Oavsett var i vår organisation du arbetar, eller vilken tjänst du har, hjälper du till att skapa livsviktig förändring. SiS ungdomshem Långanäs tar emot skolpliktiga samt icke skolpliktiga flickor och pojkar med psykosocial problematik, kriminalitet och missbruk.

Arbetsbeskrivning

Vill du vara med och göra skillnad för dem som behöver det mest? På vår avdelning Slottet finns plats för 7 flickor som alla är i behov av utredning. Vi arbetar för att våra ungdomar, trots att de vistas hos oss under tvångslagstiftning, uppmuntras till och upplever att de har egna val och kan påverka sin egen utveckling så långt det är möjligt. Utredningssekreterarens ansvar är att planera, samordna och genomföra processen kring utredningsarbetet tillsammans med ett professionellt utredningsteam. Utredningsteamet som är tvärprofessionellt, består av utredningssekreterare, psykolog, sköterska, pedagog samt behandlingsassistenter. Arbetsuppgifterna innebär att intervjua ungdomar och föräldrar och utifrån det materialet skriva din del i utredningen gällande ungdomens behov och resurser. Du kommer också medverka i olika utredningsmöten samt vara ansvarig för att sammanställa huvuddokumentet utifrån det tvärprofessionella teamets olika utredningsdelar. Vid avdelningsföreståndarens frånvaro har du ansvar för att planera och leda arbetet på avdelningen och du har vid dessa tillfällen även behandlingsansvaret för ungdomarna. Du kommer även att arbeta med övergripande verksamhetsplanering och utveckling tillsammans med avdelningsföreståndaren. Chefsberedskap kan komma att ingå i tjänsten. I rollen ingår många kontakter både inom och utanför institutionen med bland annat behandlingsassistenter, psykolog, lärare, sjuksköterska, socialtjänst samt ungdomarnas familj. I samband med att du påbörjar din anställning kommer du få ett gediget introduktionsprogram där vi lägger stor vikt vid säkerhetsaspekterna i arbetet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad socionom eller har annan beteendevetenskaplig utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Det är en fördel om du även har utbildning i KBT steg-ett, MI eller strukturerade riskinstrument (YLS-CMI och LSCMI). Det är ett krav att du behärskar det svenska språket väl i tal och skrift samt att du har grundläggande IT-kunskaper. Körkort är också ett krav. För att klara uppdraget krävs att du är en trygg och stabil person med självinsikt som tar ansvar för dina arbetsuppgifter samt planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Du arbetar bra med andra människor genom att vara lyhörd och mottaglig för motparten samtidigt som du kommunicerar på ett tydligt sätt och säkerställer att budskapet når fram och att förväntningarna är klara för alla berörda. Vidare värdesätter du olikheter och förstår hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar en själv och andra. Du är också analytisk och gillar att arbeta med komplexa frågor. SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.
Det är ett krav att du har erfarenhet från arbete med ungdomar alternativt någon form av utredningsarbete. Det är också fördelaktigt om du har tidigare erfarenhet från ledarskap.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning Omfattning: Heltid eller enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2022-07-17 Referensnummer: 2.9.1-4198-2022
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Annette Almerheim
Biträdande institutionschef
010-4533602
Johan Samuelsson
Saco-S
010-453 36 00

Maria Åsebrant
Institutionschef, SiS ungdomshem Långanäs
010-4533601
Jimmy Johansson
Seko
010-453 36 00

Håkan Karlsson
OFR
010-453 36 00Övrigt

Övrigt: