Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Biträdande avdelningsföreståndare

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för barn, ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, kriminalitet, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. SiS ungdomshem Folåsa tar emot skolpliktiga pojkar och flickor med psykosocial problematik samt kriminalitet och missbruk. Folåsa har fem avdelningar för skolpliktiga ungdomar: en utredningsavdelning och två behandlingsavdelningar för pojkar samt två behandlingsavdelningar för flickor. Vi har också en egen skola där eleverna kan komplettera sina grundskolebetyg.

Arbetsbeskrivning

Sedan våren 2021 tar Folåsa enbart emot skolpliktiga flickor. Biträdande avdelningsföreståndaren har huvudansvaret för den dagliga bemanningen på avdelningen. Arbetet innebär också att tillsammans med avdelningsföreståndaren ansvara för; behandlingen av ungdomarna på den egna avdelningen, personal, budget, arbetsmiljöansvar, verksamhetsplanering, etc. I arbetet ingår även att vara en del i chefsberedskapen. Avdelningen har 6 låsbara platser för flickor med kraftiga relationsproblem eller psykosocial problematik ofta med inslag av neuropsykiatri, kriminalitet och missbruk. Arbetsgruppen består av avdelningsföreståndare, biträdande avdelningsföreståndare, behandlings-sekreterare och -pedagoger samt psykolog. Totalt ca 15 tjänster/avdelning.

Kvalifikationer

DU är; socionom, socialpedagog eller innehar annan akademisk utbildning med beteendevetenskaplig inriktning, som vi bedömer likvärdig. Även utbildning inom TMO, MI och KBT är meriterande. Vidare ska du ha stor insikt i aktuellt behandlingsarbete runt ungdomar för att kunna bidra med stöd till behandlingspersonal kring hur behandling och planering ska utföras Då dokumentation och kommunikation är en stor del av arbetet ställs krav på god kommunikationsförmåga i såväl tal som skrift. Du skall ha god samarbets- och initiativförmåga. DU bör också ha kunskap i; Lagstiftning och behandlingsmetoder, DU bör vara: Stresstålig, strukturerad, tydlig och kvalitetsmedveten. Du ska ha personlig mognad, hög organisatorisk och strukturell kompetens, Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid

Ansökan

Ansök senast: 2021-10-17 Referensnummer: 5657-2021
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Gun Kennerud
Bitr institutionschef
010-453 21 02
Adham Abu-Sultan
Facklig företrädare SEKO
010-453 23 75

Tomas Hilding
Facklig företrädare SACO
010-453 21 00

Patrick Fällman
Facklig företrädare OFR
0104534282


Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. SiS tillämpar provanställning Vi kräver att du har körkort för bil med manuell växellåda Utdrag ur misstanke och belastningsregister kontrolleras alltid. Vi undanber oss erbjudande från rekryteringsfirmor o dyl.