Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Leg psykolog

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för barn, ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, kriminalitet, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. SiS ungdomshem Råby tar emot icke skolpliktiga pojkar och flickor med psykosocial problematik, missbruk och kriminalitet.

Arbetsbeskrivning

Vi söker en leg. psykolog till oss på Råby för ett spännande och omväxlande arbete. Här kommer du att arbeta med ungdomar i åldrarna 15-21 år som är tvångsomhändertagna enl LVU eller dömda till sluten ungdomsvård (LSU). Arbetsuppgifterna kan bestå av att genomföra risk- och behovsbedömningar, kartläggningar, utredningar, handlednings- och utbildningsinsatser, bedömningssamtal samt individuellt anpassade behandlingsinsatser. Uppdrag och arbetsuppgifter kan variera över tid beroende på psykologgruppens sammansättning och kompetens, men också utifrån myndighetens riktlinjer. Utredningar och målgruppsbedömningar genomförs i team och i din roll som psykolog är du samordnare för teamet och har ansvar för att SiS riktlinjer följs och att deadline hålls. Att arbeta med tvångsvård i en sluten miljö ställer krav på att kunna balansera en god förmåga till relationsskapande med integritet och professionalitet.

Kvalifikationer

Du är leg psykolog med intresse för ungdomar och tvångsvård. Du har en god samarbets- och kommunikationsförmåga, är strukturerad och kan anpassa dig till de ramar och riktlinjer som finns. Du behöver kunna arbeta självständigt och vara en trygg och stabil person. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. B körkort är ett krav

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Tillträde enl överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2021-08-22 Referensnummer: A1045171
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Lina Lindkvist
Biträdande institutionschef
010-453 74 02
Cecilia Hyberg
OFR
010 - 453 74 94

Sandra Macleod
Leg psykolog
010-453 74 19
Gunnar Albinsson
SACO-S


Alejandro Salazar
Seko
010-453 74 50Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.