Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Behandlingsassistent/behandlingspedagog timvik

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på ungdomshem och hem för vuxna med missbruk, över hela landet. Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en tuff och spännande utmaning. Oavsett var i vår organisation du arbetar, eller vilken tjänst du har, hjälper du till att skapa livsviktig förändring. SiS ungdomshem Folåsa tar emot skolpliktiga flickor med psykosocial problematik samt kriminalitet och missbruk. Folåsa har fem avdelningar för skolpliktiga ungdomar: en utredningsavdelning samt fyra behandlingsavdelningar. Vi har också en egen skola där alla elever läser enligt grundskolans läroplan och kursplaner.

Arbetsbeskrivning

Vikarierande behandlingsassistent/behandlingspedagog ska medverka till att det dagliga arbetet på avdelningen kan utföras enligt rutiner och medverka till ungdomars och klienters trygghet och säkerhet. Du ska ersätta ordinarie personal på dennes ledighet. Det handlar om allmän daglig livsföring, städning, tvätt, matlagning mm. Du ska även bidra till att säkerheten på institutionen upprätthålls enligt rutiner. Du arbetar med kontaktmannaskap och bidrar aktivt till att behandlingsplaner fullföljs och man dokumenterar enligt riktlinjer. Du är uppmärksam på ungdomens/ klientens mående och agerar utifrån behov. På avdelningen arbetar även behandlings-sekreterare, avdelningsföreståndare, biträdande avdelningsföreståndare och psykolog- och sjuksköterske-resurser Arbetstiden är oregelbunden, enligt schema, dag eller natt.

Kvalifikationer

Det är önskvärt att du har utbildning med inriktning mot ungdomar Du ska ha; Motivation att arbeta med och hjälpa flickor i en utsatt livssituation och efter SiS värdegrund, God svenska i tal och skrift B- körkort för fordon med manuell växellåda Förmåga att skapa engagemang och delaktighet Förmåga att samverka med andra God kommunikativ förmåga Stresstålig Relationsskapande Ansvarskännande och personlig mognad
Det är en fördel om du har erfarenhet av liknande arbete eller på annat sätt arbetat med ungdomar med särskilda behov

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning Omfattning: Timavlönad Timvik beh.personal tillsätts löpande vid arbetsanhopning och annat utökat behov. Då flera av våra timvikarier gått in som semestervikarier behöver vi dessutom ersätta dessa.

Ansökan

Ansök senast: 2022-07-03 Referensnummer: 3100-2022
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 10

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Gun Kennerud
Bitr institutionschef
010-453 21 02
Adham Abu-Sultan
Facklig företrädare SEKO
010-453 23 75

Tomas Hilding
Facklig företrädare SACO
010-453 21 00

Patrick Fällman
Facklig företrädare OFR
010-453 42 82


Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Du ska ha körkort för fordon med manuell växellåda, Vi inhämtar alltid utdrag ur polis och belastningsregister, förekomst=ej anställning Vi önskar balansera andelen män och kvinnor i personalgruppen varför vi specifikt välkomnar kvinnliga sökande. Vi önskar ej bli kontaktade av Rekryteringsfirmor o liknande.