Jag godkänner
Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Timvikarie som vill göra skillnad

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. Därför blir ditt arbetsliv på SiS en resa i personlig utveckling och din vardag en tuff och spännande utmaning på alla professionella plan. Fagared har plats för 59 pojkar i åldern 16-21 år. Fem avdelningar ligger i Lindome 2 mil söder om Göteborg, en i Göteborgs stad, två i Marks kommun i Öxnevalla, Horred.

Arbetsbeskrivning

Uppdraget som behandlingsassistent på Fagared är både svårt, spännande och utmanande på en och samma gång! Är Du en mogen trygg person med tålamod, förmåga att sätta gränser och vill motivera till förändring så kanske det är Din ansökan vi väntar på! Att arbeta med ungdomar hos oss innebär att Du får bidra med hela din kompetens. Arbetet kräver ett praktiskt handlag och det är en fördel om Du är påhittig, intresserad av idrott eller har andra hobbys som kan vävas in i verksamheten. Vi vill ge ungdomarna redskap att förändra sin livssituation.

Kvalifikationer

Minst treårig gymnasieutbildning. Men vi ser även gärna att du har en eftergymnasial utbildning med inriktning mot beteendevetenskap. Har du arbetat med ungdomar tidigare eller varit aktiv som ungdomsledare inom idrott eller liknande är det en stor fördel. Du måste kunna uttrycka dig i tal och skrift på svenska. Talar du andra språk ser vi det som en merit. B-körkort är ett krav.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning Omfattning: Timavlönad Inför anställningen kommer du få gå en introduktionsutbildning om fyra dagar.

Ansökan

Ansök senast: 2020-01-29 Referensnummer: 2.9.1-266-2020
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 3 Arbetstid: Schema

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Börge Skotnes
Samordnare
0104536306
Jonny Staal
OFR
0104536307

Stefan Hasselfors
Seko-SiS
0104536429

Catharina Wikehult
Saco
0104536404


Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Vill du veta var vi finns?
Se arbetsplatsen på karta här
Du som är behandlingspedagog