Jag godkänner
Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Sjuksköterska som kan bidra till livsviktig förändring, sommarvikariat.

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. Därför blir ditt arbetsliv på SiS en resa i personlig utveckling och din vardag en tuff och spännande utmaning på alla professionella plan. SiS ungdomshem Ljungbacken tar emot pojkar i åldrarna 16 till 20 år. Institutionen ligger i Uddevalla.

Arbetsbeskrivning

Ljungbacken har genomgått en stor förändring som bland annat inneburit att vi utökat vår verksamhet. I dagsläget består institutionen av en akutavdelning, en utredningsavdelning och fyra behandlingsavdelningar. Vi startar också en öppen avdelning under våren 2020. I tillägg till detta har vi skolverksamhet på institutionen med tillhörande elevhälsa. Som sjuksköterska hos oss ingår du i ett hälso-och sjukvårdsteam bestående av två sjuksköterskor, psykologer samt psykiater. Under semesterperioden kommer alltid en ordinarien sjuksköterska vara i tjänst. Vård- och behandlingsarbetet utgår från ungdomens individuella behov där dina arbetsuppgifter bland annat innebär omvårdnad, läkemedelshantering och akuta insatser. På Ljungbacken strävar vi efter att arbeta med hälsofrämjande insatser över hela institutionen där elevhälsan fyller en viktig funktion. Vi erbjuder dig ett självständigt och varierande arbete.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska. Tidigare erfarenhet av arbete inom psykiatri, missbruk eller elevhälsa är meriterande. Du är flexibel, har förmåga att arbeta självständigt, vågar fatta beslut och har lätt för att samarbeta med personal med olika yrkeskompetens. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. För dig som har intresse av att arbeta med en av de mest utsatta grupperna i samhället kan vi lova ett stimulerande och utmanande arbete.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Sommarjobb / Säsongsanställning Omfattning: Heltid

Ansökan

Ansök senast: 2020-03-08 Referensnummer: 878-2020
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Niklas Borg
Hälso- och sjukvårdsschef
010-453 67 19
Monica Magnusson
Vårdförbundet/Sjuksköterska
010-453 6614

Kristina Carlsson
Sjuksköterska
010-453 6611


Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.