Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Behandlingssekreterare, 100 % tillsvidare

Arbetsplatsbeskrivning

Renforsen tar emot kvinnor med alkohol-, narkotika- eller blandmissbruk, i kombination med psykisk ohälsa.

Arbetsbeskrivning

Du har huvudansvaret för behandlingsplanering, myndighetskontakter och samordning mellan vårdgivare. Tjänsten innebär arbete i team med andra funktioner såsom psykolog, sjuksköterska, behandlingsassistenter m fl. En stor del av rollen som behandlingssekreterare innefattar samordning och dokumentation. Du är ansvarig för klientens ärendegång i enlighet med Riktlinjer och Behandlingsplanering vid LVM-hemmen samt Riktlinjer för utformning och genomförande av SiS LVM-vård. I detta innefattas att under vårdtiden upprätta och löpande revidera klientens behandlingsplan samt vid behov skriva missbrukskartläggning och andra delutlåtande vid SiS utredning LVM. Att hålla enskilda samtal är en viktig del i arbetet, både som underlag vid utlåtanden och kartläggning men även för planering. Du ansvarar för kontinuerlig kontakt med ansvarig socialtjänst samt skriva månadsrapporter och sammanfattning av vårdtiden när LVM-vården upphör. Under placeringstiden ingår även bedömning och planering inför vård i öppnare former enligt 27 § LVM tillsammans med berörd klient och ansvarig socialsekreterare. Du kommer att ingå i Beredskapsgruppen och har beredskapstjänstgöring enligt ett rullande schema, vilket bl a innefattar att motivera och fatta juridiska beslut samt stötta och vägleda personal i akuta situationer under beredskapstid.

Kvalifikationer

Högskoleexamen 210 HP inom samhälls-/beteendevetenskap t ex socionomexamen. B-körkort. God förmåga att uttrycka dig i skrift och tal samt har ett intresse av att arbeta med personer med beroendeproblematik, ofta i kombination med psykisk ohälsa. Önskvärda personliga egenskaper: - Ett professionellt och respektfullt bemötande och förmågan att arbeta efter SiS etiska riktlinjer och värdeord (Respekt, Omtanke och Tydlighet) - En god förmåga att strukturera och planera arbetsuppgifter - En god samarbetsförmåga med ledning såväl som medarbetare, andra vårdgivare och klienter - Förmåga att möta och hantera konfliktfyllda situationer Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet där egenskaper som empatisk förmåga, samarbetsförmåga och flexibilitet värderas högt.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid

Ansökan

Ansök senast: 2021-11-05 Referensnummer: A1056951
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Marica Forsgren
Tf biträdande institutionschef
010-4535519
Merja Aahtila
Saco-s
010-453 24 09

Cecilia Norman
ST-OFR
010-4535532

Louise Hägglund
SEKO
010-453 55 51


Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. SiS tillämpar 6 mån provanställning. Vill du veta var vi finns?
Se arbetsplatsen på karta här