Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

SiS söker en vass kommunikatör med erfarenhet av förändringskommunikation

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på ungdomshem och hem för vuxna med missbruk, över hela landet. Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en tuff och spännande utmaning. Oavsett var i vår organisation du arbetar, eller vilken tjänst du har, hjälper du till att skapa livsviktig förändring. På huvudkontoret i Solna Business Park är vi ca 270 medarbetare och tillsammans arbetar vi för att stötta och utveckla myndighetens ca 4000 medarbetare.

Arbetsbeskrivning

Har du gedigen erfarenhet av att arbeta som kommunikatör i en organisation i förändring? Då kan det vara dig vi söker! SiS är just nu inne i ett omfattande förändringsarbete som berör många delar av vår verksamhet. En del i det förändringsarbetet är en pågående översyn av delar av myndighetens organisation. Det ställer höga krav på att det finns ett kvalificerat stöd till ledningen och ett strategiskt tänk i förändringskommunikationen. Med anledning av det söker vi nu en kommunikatör som kan bidra till vår förändringsresa!

Kvalifikationer

Vi söker dig som har: • högskoleutbildning inom media- och kommunikation eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer vara relevant • flerårig dokumenterad erfarenhet av förändringsarbete och förändringskommunikation inom offentlig sektor, • dokumenterad erfarenhet av att utgöra ett kvalificerat ledningsstöd • erfarenhet av kommunikation av myndighetstexter och juridiska dokument • Adekvata kunskaper i Sharepoint och Episerver Det är meriterande om du har: • erfarenhet av arbete med kommunikation i statlig myndighet Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du kommer att ingå i ett team och för att lyckas behöver du trivas med att samarbeta med många olika funktioner och bygga goda relationer. Du är analytisk, vilket visar sig genom att du är van att hantera stora mängder information där du snabbt kan hitta kärnan.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Enligt överenskommelse. Vi tillämpar provanställning om 6 månader

Ansökan

Ansök senast: 2022-08-25 Referensnummer: 2.9.1-4276-2022
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Åsa Hedin
Kommunikationsdirektör
010-453 40 59
Peter Kvist
Seko
010-453 41 09

Jenny Kingstedt
ST/OFR
010-453 40 77

Taina Niskala
Saco-S
010-453 40 35


Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Inför rekryteringsarbetet har SiS tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Vill du veta var vi finns?
Se arbetsplatsen på karta här