Jag godkänner
Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Vill du göra skillnad? Brättegården söker HSL-chef

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. Därför blir ditt arbetsliv på SiS en resa i personlig utveckling och din vardag en tuff och spännande utmaning på alla professionella plan. Brättegården ligger strax utanför Vänersborg. Vi tar emot icke skolpliktiga flickor med psykosocial problematik, psykisk ohälsa samt kriminalitet och missbruk.

Arbetsbeskrivning

Du är chef för institutionens hälso- och sjukvårdspersonal bestående av psykologer, sjuksköterskor, familjebehandlare och alkohol och drogterapeut. Du har personal-, arbetsmiljö-, och budgetansvar för din enhet. Du sitter i ledningsgruppen och är direkt underställd institutionschefen. Du har det övergripande ansvaret för det kliniska behandlingsarbetet som utförs av HSL-professionerna samt ansvarar övergripande för metod- och programverksamheten på institutionen och i det samarbetar med avdelningarnas programansvariga, dokumentationsansvariga och avdelningsföreståndare samt med skolans elevhälsa. Du bedriver även kliniskt arbete vid sidan av chefsuppgifterna.

Kvalifikationer

Psykologlegitimation Chefserfarenhet är ett krav, och det är meriterande om du har erfarenhet av att leda olika professioner. Då du kommer bedriva eget kliniskt arbete ses det som meriterande om du har erfarenhet av arbete från annan klinisk verksamhet, Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av att arbeta med ungdomar i tvångsvård. Vi ser det även som meriterande med spetskunskap inom områdena trauma, TMO, KBT och riskbedömning. Du motiveras av att driva förändringsarbete.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid

Ansökan

Ansök senast: 2019-12-12 Referensnummer: 2.9.1 04822-2019
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Liz Åkerlund-Malm
Institutionschef
010-4532701
Martin Rapp
SEKO
010-4532798

Hans Nyholm
tf.avdelningsförest.
010-4532767
Christoffer Gliesmann
SACO
010-4532794Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.