Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

SiS ungdomshem Sundbo söker studie- och yrkesvägledare

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för barn, ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, kriminalitet, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. SiS ungdomshem Sundbo utanför Fagersta tar emot icke skolpliktiga pojkar med psykosocial problematik samt kriminalitet och missbruk. Vi har i uppdrag att bedriva vård för ungdomar med särskilda vårdbehov och tar emot pojkar som har dömts till sluten ungdomsvård (LSU).

Arbetsbeskrivning

I rollen som studie- och yrkesvägledare informerar och vägleder du elever inför studie- och yrkesvalssituationer och hjälper eleverna genomföra sina val samt deltar i kartläggningssamtal med nya elever. Som Studie- och yrkesvägledare är en av dina uppgifter att vara en länk mellan skolan och behandlingssidan av verksamheten, där ditt ansvar är att tillvarata elevernas behov av utbildning. I den rollen deltar du både på möten med socialtjänsten och i tvärprofessionella möten med behandlingsplanerare, psykologer och sjuksköterskor. Eleverna på Sundboskolan är vanligtvis 16 till 20 år gamla och har skiftande erfarenheter och resultat från tidigare skolgång. Elevunderlaget skiftar kontinuerligt under ett läsår och består av elever från hela Sverige. Eleverna är placerade hos oss under några veckor upp till 4 år. En stor utmaning i arbetet ligger i att hitta lämpliga utbildningsvägar och framåtsyftande planeringar för alla elever. Detta innebär att du har mycket kontakter med externa aktörer och skolor inom olika skolformer och utbildningsvägar. Sundboskolan är en liten enhet som jobbar tätt tillsammans och som SYV kan du få mycket administrativt stöd från skolans administratör.

Kvalifikationer

Du har en utbildning som är avsedd för studie- och yrkesvägledare. Du tilltalas av möjligheten att arbeta med ungdomar med psykosocial problematik och kriminalitet. Det är viktigt med ett positivt förhållningssätt och en tro på varje individs utvecklingspotential under den tid de befinner sig på institutionen. Du behöver kunna hitta individuella/flexibla lösningar inom många olika utbildningsvägar för våra elever. Du kan ta självständigt ansvar för och även utveckla dina arbetsuppgifter. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Tillträde 10 januari eller enligt överenskommelse med 6 månaders provanställning.

Ansökan

Ansök senast: 2021-10-31 Referensnummer: 2.9.1-5728-2021
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Malte Karlsson
tf. Rektor
010-453 51 02
Mikael Andersson
SACO-S
010-453 51 11

Mikael Vuopio
OFR/ST


Torbjörn Israelsson
SEKO
010-453 51 24


Övrigt

Övrigt: - SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. - SiS begär ut ett utdrag ur misstanke- och belastningsregistret inför anställning. - Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Vår skolverksamhet