Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Björkbacken söker behandlingsassistenter tillsvidare

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. Därför blir ditt arbetsliv på SiS en resa i personlig utveckling och din vardag en tuff och spännande utmaning på alla professionella plan. SiS ungdomshem Björkbacken ligger i Bergsjön i Göteborg. Vi tar emot skolpliktiga flickor med psykosocial problematik och psykisk ohälsa med inslag av kriminalitet och missbruk.

Arbetsbeskrivning

Nu söker avdelning Östan (öppen behandling) och avdelning Västan (låsbar utredningsavdelning) efter nya medarbetar till våra uppdrag. Arbetet på samtliga SiS avdelningar som behandlingsassistenter innebär en varierad och mångfacetterad yrkesvardag. Arbetet med våra placerade flickor innebär att man deltar i alla förekommande delar av vardagen som finns på institutionen. Löpande behandlingsinsatser, dokumentation, samverkan med socialtjänst och nätverk kring ungdomen. Specifika arbetsuppgifter för avdelning Östan; hög närvaro, NPF säkring med individanpassning och kunna ta egna initiativ och beslut med hänsyn till den öppna avdelningens uppdrag. Avdelning Västan: innebär att man genomför avdelningsobservationer kopplat till utredningsuppdraget, hög närvaro med ungdomarna och att man kan växla mellan egna initiativ och samtidigt vara en lagspelare beroende på avdelningens status. Har du nära till skratt, empati och inte räds olika typer av utmaningar är det av godo eftersom vi arbetar med ungdomar och har ett komplext uppdrag. Skriv i din ansökan om du är specifikt intresserad av en avdelning.

Kvalifikationer

Examinerad socialpedagog, behandlingspedagog om minst två års heltidsstudier, kandidatexamen inom samhällsvetenskapliga området eller annan examinerad utbildning som arbetsgivaren bedömer som lämplig. Meriterande med utbildning inom TMO och MI. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet hos den sökande B körkort krävs

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2020-08-02 Referensnummer: A965875/2.9.1-3138-2020
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 5 Arbetstid: Schema

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Linnea Kihlgren
Avdelningsföreståndare
010-453 3341
Denise Al Reshan
SACO - Lokalt ombud
010-4533369

Anders Månriddare
Avdelningsföreståndare
010-4533331
Stefan Hasselfors
Företrädare SEKO
010-453 6429

Rickard Svenningsson
OFR - Lokalt ombud
010-4533320Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. SiS har i samband med denna rekrytering tagit ställning till annonser och undanbeder därmed säljare och riktade erbjudanden kring detta. Vill du veta var vi finns?
Se arbetsplatsen på karta här