Jag godkänner
Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Sjuksköterska till SiS LVM-hem Rällsögården. Vill du bli vår 4:e Syrra?

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. Därför blir ditt arbetsliv på SiS en resa i personlig utveckling och din vardag en tuff och spännande utmaning på alla professionella plan. SiS LVM-hem Rällsögården ligger i Ljusnarsbergs kommun, 8 mil norr om Örebro och 1,5 mil söder om Kopparberg. Vår målgrupp är män med alkohol-, narkotika- eller blandmissbruk, ibland med viss psykiatrisk problematik.

Arbetsbeskrivning

Vill du bli vår fjärde sjuksköterska här på SiS LVM-hem Rällsögården? Vi erbjuder Dig ett stimulerande och meningsfullt arbete där Du har möjlighet att vara delaktig och göra skillnad för våra klienter! Som sjuksköterska hos SiS är du en del i ett sammanhang. Du ingår i team och deltar i behandlingsplanering tillsammans med yrkesgrupper som läkare, psykolog, terapeut och behandlingspersonal. Arbetsuppgifterna kan förutom omvårdad och läkemedelshantering rymma allt från stödjande samtal till akuta insatser. Som sjuksköterska inom SiS har du ett viktigt arbete med många kontakter. Vi tar ett helhetsgrepp tillsammans med socialtjänst och andra vårdgivare med klienten i fokus. Vi erbjuder dessutom en fin och naturskön arbetsmiljö med trevliga arbetskamrater, fokus på teamarbete och delaktighet. Därtill kan vi erbjuda Dig en mycket god lön och bra personalförmåner. Låter det intressant är du varmt välkommen med din ansökan. Frågor gällande arbetsuppgifter, vårt uppdrag m.m. hänvisas du till vår kontaktperson Sara Börgel.

Kvalifikationer

Du är legitimerad sjuksköterska. Du vill och kan arbeta både självständigt och i grupp, du är flexibel, ansvarstagande, stresstålig och en trygg förebild åt våra vuxna missbrukare. Du kan sätta gränser och hantera konflikter på ett konstruktivt sätt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet, såsom social kompetens, lyhördhet och god samarbetsförmåga. Du har god förmåga att utrycka dig i tal och skrift. Meriterande med erfarenhet av journalsystemet TakeCare. B-körkort krävs då resor kan förekomma i tjänsten.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Tillträde enl. överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2020-02-29 Referensnummer: Ref 2005 Dnr 2.9.1-720-2020
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Schema

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Sara Börgel
Institutionsansvarig sjuksköterska
010-4535796
Rolf Lindqvist
Facklig förtroendeman Seko
010-453 57 97

Elisabeth Norman Tjärnberg
Institutionschef
010-4535701
Merja Aahtila
Saco
010-4532409

Katarina Edell
Facklig förtroendeman OFR
010-4535700Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.