Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Psykolog till SiS ungdomshem Rebecka

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM- hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. Därför blir ditt arbetsliv på SiS en resa i personlig utveckling och din vardag en tuff och spännande utmaning på alla professionella plan. SiS ungdomshem Rebecka tar emot icke skolpliktiga flickor med psykosocial problematik samt kriminalitet och missbruk.

Arbetsbeskrivning

SiS ungdomshem Rebecka består av fyra avdelningar: en akut-, en utredning-, en låsbar behandlings- och en öppen behandlingsavdelning samt skola. Vi söker en legitimerad psykolog med erfarenhet och intresse av neuropsykologiska utredningar. Som psykolog på SiS ungdomshem Rebecka kommer ditt arbete att innefatta bland annat utredningar, bedömningssamtal, fortlöpande riskbedömningar och stödsamtal. I arbetet ingår även utbildningsinsatser till personal samt handledning av personalgrupper förekommer. Du förväntas delta i det fortlöpande utvecklingsarbetet som sker på institutionen. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Som person är du trygg i dig själv och du har lätt för att skapa relation med ungdomar likväl som med övriga medarbetare på institutionen. Våra värdeord, respekt, omtanke och tydlighet ska genomsyra vårt bemötande i alla situationer.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad psykolog. Du förutsätts kunna organisera ditt arbete på ett effektivt sätt och arbeta i enlighet med SiS värdegrund samt de mål, lagar och riktlinjer som finns inom myndigheten. Det är viktigt att du är lösningsorienterad och har en positiv inställning i en föränderlig miljö. Du har erfarenhet av utredningsarbete och det är meriterande om du är utbildad inom TMO.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Deltid Enligt överenskommelse. Vi tillämpar 6 månaders provanställning.

Ansökan

Ansök senast: 2021-01-29 Referensnummer: 2.9.1- 6536-2020
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Damir Tomic
Biträdande institutionschef
010-4532402
Merja Aahtila
SACO
010-453 24 09

David Söderman
Institutionschef
010-4532401
Jenny Larsson
OFR
010-453 24 40

Mika Erkkonen
SEKO
010-453 52 12Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Intervjuer sker löpande under rekryteringsprocessen.