Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Behandlingsassistent som vill bidra till en livsviktig förändring

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på ungdomshem och hem för vuxna med missbruk, över hela landet. Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en tuff och spännande utmaning. Oavsett var i vår organisation du arbetar, eller vilken tjänst du har, hjälper du till att skapa livsviktig förändring. SiS ungdomshem Klarälvsgården tar emot pojkar i åldern 16-20 år med kriminalitet och psykosociala problem. Vi har i uppdrag att ta emot pojkar med ett utökat behov av psykiatriska insatser.

Arbetsbeskrivning

SiS ungdomshem Klarälvsgården söker nu en behandlingsassistenter. Du kommer att medverka till att det dagliga arbetet på avdelningen utförs enligt rutin, medverka till ungdomarnas trygghet och bidra till att säkerheten på institutionen upprätthålls. Du kommer ingå i vårt team av behandlare som jobbar med ungdomarna både enskilt och i grupp. Som behandlingsassistent är du delaktig i behandlingsarbetet och tillsammans med övrig personal är du en vuxen förebild med ansvar för att skapa både en stabil och trygg vård- och arbetsmiljö för de placerade ungdomarna och dina kollegor. Arbetet på avdelningen kräver i stor utsträckning ett praktiskt handlag då du dagligen tar hand om avdelningen med allehanda hushållssysslor. Klarälvsgården är inne i ett spännande utvecklingsskede där vi hoppas att du kommer bidra med din erfarenhet och kompetens.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är duktig på att bygga profesionella relationer, har en god förmåga att uttrycka dig på svenska i såväl tal som skrift. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Som person är du trygg i dig själv och du har lätt för att skapa relation med ungdomar likväl som med kollegor. Du behöver vara flexibel i ditt förhållningssätt samtidigt som det är viktigt att den planering som upprättats hålls och att du kan vidmakthålla struktur och stå för gränser. Tidigare erfarenhet av arbete gentemot målgruppen är meriterande, särskilt meriterande är arbete med ungdomar med psykosociala svårigheter. Körkort är ett krav.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Rekrytering sker löpande, tillträde enligt överenskommelse. Provanställning om 6 månader tillämpas.

Ansökan

Ansök senast: 2022-08-28 Referensnummer: A952256 - Kopia (3)
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 2 Arbetstid: Schema

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Milos Stojanovic
Bitr. Avdelningsföreståndare
0104535640
Henrik Isgren
Lärare, SACO
010-4535626

Pia Gullarbergs
Behandlingsassistent SEKO
0104535600

Johan Collin
Behandlingsassistent, ST
010-4535621


Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.