Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Vill du utveckla styrningen och uppföljningen av SiS verksamhet ?

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på ungdomshem och hem för vuxna med missbruk, över hela landet. Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en tuff och spännande utmaning. Oavsett var i vår organisation du arbetar, eller vilken tjänst du har, hjälper du till att skapa livsviktig förändring. På huvudkontoret i Solna Business Park är vi ca 270 medarbetare och tillsammans arbetar vi för att stötta och utveckla myndighetens ca 4000 medarbetare.

Arbetsbeskrivning

Vi söker medarbetare som vill vara med och utveckla styrningen och uppföljningen av SiS verksamhet. Du har troligen arbetat i rollen som verksamhetscontroller, strateg, kvalificerad handläggare eller motsvarande. Du kommer in i ett mycket spännande skede med omfattande utveckling och förstärkning inom områdena styrning, analys och uppföljning. Det innebär att du kommer bli involverad i olika utvecklingsinsatser för att förstärka och utveckla myndighetens styrning och skapa de bästa förutsättningarna för SiS uppdrag. Du kommer att arbeta i ett team som har huvudansvaret för att ta fram myndighetens verksamhetsplan, genomföra tertial- och månadsuppföljningar, ansvara för framtagande av budgetunderlag och årsredovisning. Ytterligare ett ansvarsområde är att ta fram verksamhetsanalyser och samordna arbetet med intern styrning och kontroll. Utöver det finns ett ansvar för att utbilda i frågor om intern och extern styrning på myndighetens grundutbildningar för nyanställda. Du kommer att arbeta brett med styrningsfrågor i myndigheten samt få egna ansvarsområden utifrån enhetens uppdrag. Din roll som verksamhetscontroller kommer vara både bred och central i myndigheten med många kontaktytor. Du kommer vara en nyckelperson och rådgivare för ledningsgrupp och andra chefer i våra processer.

Kvalifikationer

Du ska vara mycket intresserad av att arbeta med styrningsfrågor och processer för planering och uppföljning. Du är analytisk och arbetar utifrån ett helhetsperspektiv i dina frågor. Du är initiativtagande och har även en god förmåga att samarbeta med andra för att nå gemensamma mål. Du uttrycker dig mycket väl i både tal och skrift. Vi söker dig som har: • Akademisk utbildning inom ekonomi, statskunskap eller annan relevant inriktning. • Flera års erfarenhet av att arbeta med styrningsfrågor inom offentlig verksamhet, gärna på strategisk nivå. • God kunskap om den statliga budgetprocessen och de övergripande styrprocesserna. Du bör ha: • God kunskap om regelverket för intern styrning och kontroll • Erfarenhet av att leda utvecklingsprojekt och att hålla presentationer för större grupper. För frågor kontakta enhetschef Ulrika Persson.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Tjänsten avser tillsvidareanställning med tillträde snarast möjligt, enligt överenskommelse. SiS tillämpar sex månaders provanställning.

Ansökan

Ansök senast: 2022-05-30 Referensnummer: 2.9.1-3270-2022
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 2 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Ulrika Persson
Enhetschef
010-453 40 88
Taina Niskala
Saco-S
010-453 40 35

Peter Kvist
Seko
010-453 41 09

Jenny Kingstedt
ST/OFR
010-453 40 77


Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Inför rekryteringsarbetet har SiS tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.