Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

SiS söker en systemförvaltare

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för barn, ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, kriminalitet, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. På huvudkontoret i Stockholm, är vi ca 200 medarbetare fördelat på sex avdelningar. Tillsammans arbetar vi för att stötta och utveckla myndigheten med ca 4000 medarbetare. Vi håller till i nya lokaler i Solna Business Park.

Arbetsbeskrivning

Till huvudkontorets enhet för verksamhetsstöd söker vi en Systemförvaltare med uppdrag att förvalta och utveckla SiS verksamhetssystem inom socialtjänstverksamheten. I uppdraget ingår att supportera användare och anpassa systemen efter krav och behov så att de stödjer verksamhetens arbetssätt och processer. Du hanterar samtliga förvaltningsaktiviteter och genomför tester och utbildningar vid behov. Du arbetar med kartläggning och analys av verksamhetens behov i enlighet med vår egen målstyrningsprocess. Arbetet som systemförvaltare innebär täta kontakter med personal på institutioner, verksamhetskontor och på huvudkontoret. Enheten har sex medarbetare som består av förvaltningsledare, utredare och systemförvaltare, och som leds av enhetschefen. Tillsammans med SiS vård- och behandlingsenhet och forsknings- och utvecklingsenhet utgör vi SiS avdelning för utveckling av vård- och behandling.

Kvalifikationer

Du ska ha: • relevant högskoleutbildning, t.ex. systemvetare, alternativt har du motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt • erfarenhet av att jobba med telefonsupport och ärendehanteringssystem t.ex. Jira helpdesk Du bör ha: • kunskap om förvaltningsmodellen pm3 • erfarenhet av att arbeta i team • erfarenhet av agilt arbetssätt • erfarenhet av systemtest Du är: Vi söker dig som är noggrann, strukturerad och har ett väl utvecklat ordningssinne. Du är initiativtagande och stresstålig, vilket innebär att du självständigt kan driva och slutföra arbetsuppgifter mot angiven tidsgräns. Du är kundfokuserad och bra på att samarbeta och uttrycker dig tydligt i både tal och skrift. Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Tillträde snarast möjligt, enligt överenskommelse SiS tillämpar provanställning om 6 månader

Ansökan

Ansök senast: 2021-08-13 Referensnummer: 2.9.1-4383-2021
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Ahmad Mari
Enhetschef
010 - 453 40 61
Taina Niskala
Saco-S
010-453 40 35

Lotta Hedeby
ST/OFR
070-656 88 30

Peter Kvist
Seko
010-453 41 09


Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.