Jag godkänner
Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Statens institutionsstyrelse söker en verksamhetsutvecklare med placering i Göteborg

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. Därför blir ditt arbetsliv på SiS en resa i personlig utveckling och din vardag en tuff och spännande utmaning på alla professionella plan. Myndigheten är indelad i ett huvudkontor beläget i Stockholm och tre verksamhetsområden. Verksamhetsområde ungdomsvård söder omfattar tolv institutioner (ungdomshem) i mellan- och södra Sverige. Verksamhetskontor för ungdomsvård söder är placerat i Göteborg och består utöver verksamhetsdirektören och verksamhetskontorschefen av ca tio personer inom områdena vård- och behandling, skola, hälso- och sjukvård, juridik, administration/registrator, ekonomi samt HR. Verksamhetskontoret ansvarar för att stödja och följa upp verksamheten inom hela verksamhetsområdet. SiS söker nu en verksamhetsutvecklare med inriktning vård och behandling till ungdomsvård söders verksamhetskontor i Göteborg för en tillsvidare anställning.

Arbetsbeskrivning

Verksamhetsutvecklaren arbetar med verksamhetsutvecklingsfrågor genom framförallt stöd och uppföljning inom verksamhetsområdet. I uppdraget ingår att tillsammans med verksamheterna arbeta med ett systematiskt kvalitetsarbete. Analyser och resultat av det kvalitetsarbetet presenteras både på lokal och på strategisk nivå. Verksamhetsutvecklaren kan komma att hålla i olika grupper och vara en del av nödvändiga förändringsprocesser inom verksamhetsområdet. Således är arbetet bitvis stödjande och verksamhetsnära. I uppdraget ingår också utredning av Lex Sarah rapporter. Du arbetar både självständigt och tillsammans med kontorets övriga funktioner. Vid verksamhetskontoret i Göteborg arbetar två verksamhetsutvecklare inom vård och behandling. Arbetet bedrivs ofta i samverkan med myndighetens två andra verksamhetskontor och med huvudkontoret. Arbetet medför en del resor, framförallt i verksamhetsområdet, men även till övriga områden samt huvudkontor.

Kvalifikationer

Du behöver ha god förmåga att inhämta, analysera och sammanställa information samt att på ett pedagogiskt sätt delge denna. Särskild hänsyn tas till analytisk förmåga, ett noggrant och strukturerat arbetssätt samt att kunna planera, samordna och följa upp. Du behöver också ha en god samarbetsförmåga och intresse av att tillsammans med andra utveckla verksamhetens innehåll. Krav • Relevant högskoleutbildning t.ex. socionom, psykolog, beteendevetare eller motsvarande • Erfarenhet från kvalificerat utredningsarbete • Erfarenhet från socialt arbete och/eller behandlingsarbete • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift • Körkort för bil Meriterande • Kännedom om och erfarenhet av SiS verksamhet alternativt annan institutionsvård • Erfarenhet av att ansvara för och hålla i möten samt arbetsgrupper

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

Ansökan

Ansök senast: 2020-03-06 Referensnummer: 2.9.1-1060-2020
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Therese Sammels
Kontorschef
010-453 43 68
Stefan Eriksson
OFR
072-553 61 31

Michaela Jönsson
Saco
010-453 43 63

Martin Rapp
SEKO
010-453 27 98


Övrigt

Övrigt: SiS har före denna rekrytering redan gjort en bedömning av vilket rekryteringsstöd vi behöver. Vi undanber oss därför vänligen men bestämt alla kontakter från rekryteringsföretag, försäljare m.fl. SiS välkomnar sökande oberoende av funktionshinder, kön, ålder, etnicitet och sexuell läggning. För mer information om SiS, besök vår webbplats www.stat-inst.se