Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Legitimerad psykolog

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på ungdomshem och hem för vuxna med missbruk över hela landet. Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en tuff och spännande utmaning, oavsett om du har en fast anställning, jobbar som sommarvikarie eller vikarierar under din utbildning. Brättegården ligger strax utanför Vänersborg. Vi tar emot icke skolpliktiga ungdomar med psykosocial problematik, psykisk ohälsa samt kriminalitet och missbruk.

Arbetsbeskrivning

På Brättegården bor 32 ungdomar fördelat på 5 avdelningar. Vi är drygt 100 medarbetare som arbetar för att skapa goda förutsättningar för ungdomarna. Utöver avdelningarna och behandlingsenheten har vi en skola, Brätte skola, ett eget kök samt en ekonomi-administration och IT-funktion. Du kommer att ingå i institutionens behandlingsenhet, som består av 2 psykologer, 2 sjuksköterskor, 2 timanställda läkare, 1 alkohol- och drogterapeut, 5 behandlingssekreterare och chef för behandlingsenheten. Dina arbetsuppgifter i relation till ungdomarna utgår från socialtjänstens uppdrag kopplat till akut, utrednings- eller behandlingsplaceringar. Som psykolog utför du risk- och behovsbedömning, självmordsriskbedömning, utredning avseende kognitiv funktionsnivå och neuropsykiatriska diagnoser samt individuell behandling. Utredningarna görs i team bestående av psykolog, läkare, sjuksköterska, specialpedagog och kontaktperson från avdelning. De leds och sammanhålls av behandlingssekreterare. All personal arbetar utifrån TMO, traumamedveten omsorg. Det innebär att ha kunskap om och förståelse för hur ungdomarnas grundläggande behov och utveckling påverkats av deras tidigare erfarenheter och traumatiska händelser. Fokus ska ligga på att skapa trygghet och stabila relationer. I metoden ingår även att lära ungdomen och låta ungdomen öva nya strategier att hantera påfrestningar. I psykologens uppdrag ingår att utbilda och handleda personal i TMO. Du ansvarar även för att utbilda ny personal i självmordsprevention. En av psykologerna ingår i rollen som skolpsykolog i Brätte skolas Elevhälsoteam. Vi erbjuder också goda möjligheter till egen kompetensutveckling genom olika påbyggnadsutbildningar exempelvis i självmordsprevention, MI, TMO och risk- och behovsbedömning. SiS är en utvecklingsinriktad myndighet med intresse för psykologisk kompetens och du har stora möjligheter att utvecklas inom områden som intresserar dig. Du ingår också i ett myndighetsövergripande nätverk bestående av psykologer som träffas årligen för gemensam kompetensutveckling. Du arbetar dagtid måndag-fredag och har goda möjligheter att styra upplägget av din arbetsdag med stor variation på arbetsuppgifter.

Kvalifikationer

Du är legitimerad psykolog och vi ser gärna att du har erfarenhet av utredningsarbete och arbete med socialt utsatta barn eller ungdomar. Du har förmåga att skapa relationer med respekt för människors självbestämmande och integritet och samtidigt mod att gå nära. Du har god pedagogisk förmåga och tycker om att ha en utbildande och handledande roll. Du är trygg och stabil och har god självkännedom. Du har lätt för att samarbeta, är prestigelös och öppen för att dela med dig av din kunskap såväl som intresse för att ta till dig nytt. I stressituationer är du lugn, stabil och kontrollerad. Du är kvalitetsmedveten och noggrann samt har förmåga att självständigt strukturera ditt arbete arbete. Du har goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift. SiS värdeord Respekt, Omtanke och Tydlighet ligger till grund för ditt arbete. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Eller enligt överenskommelse Vi tillämpar provanställning samt individuell lönesättning. Intervjuer hålls fortlöpande under ansökningstiden.

Ansökan

Ansök senast: 2022-01-17 Referensnummer: 2.9.1-07992-2021
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Nina Pedersen
Chef behandlingsenheten
010-4532708
Gunnar Albinsson
SACO
010-4534154

Adham Abu-Sultan
SEKO
010-4532375

Stefan Eriksson
OFRÖvrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Utöver ett stimulerande och givande arbete, erbjuder Brättegården dig en god arbetsmiljö och bra förmåner såsom extra semesterdagar, lediga klämdagar, friskvårdsbidrag, ersättning för läkemedel etc