Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Ungdomshem Eknäs söker behandlingsassistenter- tim- och sommarvikarier

Arbetsplatsbeskrivning

SiS ungdomshem Eknäs tar emot icke skolpliktiga pojkar med psykosocial problematik samt kriminalitet och missbruk.

Arbetsbeskrivning

Som behandlingsassistent kommer du att, utifrån socialtjänstens uppdrag och i samverkan med övrig personal, svara för motivations- och behandlingsarbete. Du kommer att medverka i schemalagda fritidsaktiviteter, utföra avdelningsobservationer och dokumentation av dessa mm. I arbetsuppgiften kan även ingå kontakter med ungdomens familj, socialtjänst och andra myndigheter. Du kommer att arbeta på någon av våra fyra ungdomsavdelningar, med som maximalt 8 ungdomar närvarande samtidigt. Arbetstid: dagtid, kväll och helg allt efter behov. Allt arbete inom SiS utgår från våra värdeord: Respekt, Omtanke och Tydlighet.

Kvalifikationer

Gärna godkänd 3-årig gymnasieutbildning som till ex undersköterska, barn- och fritidsprogram, och/eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som lämplig. Vi lägger stor vikt vid den personliga lämpligheten och intresset av att arbeta med ungdomar i en utsatt situation. Bedömning om du kan vara en en tydlig vuxen förebild, samt om du har ett övergripande intresse av att arbeta med människor, ha ett för vikariaten avgörande betydelse. Den sökande ska kunna uttrycka sig väl i tal och skrift på svenska. Arbete på institution är meriterande liksom att vara flerspråkig, samt att ha en relevant eller pågående eftergymnasial utbildning.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning Omfattning: Heltid / deltid eller enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2022-05-15 Referensnummer: 2796-2022 - förlängd
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 10 Arbetstid: Schema

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Anna Näslund
Avdelningsföreståndare
0104532621
Marita Torén
Saco/SiS
010-453 26 74

Rolf Bergenstråhle
Avdelningsföreståndare
0104532651
Carlos Stubing Carrasco
OFR/ST
0104532640

Sandra Assisi
Avdelningsföreståndare
010-453 26 31
Ann-Kristin Södergren
SECO
0104532667
Övrigt

Övrigt: Körkort och tillgång till bil är ett måste med anledning av institutionens geografiska läge, och att bilkörning i tjänsten också kan bli aktuellt. Intervjuer med utvalda, kommer att ske kontinuerligt under ansökningstiden. Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.