Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Legitimerad lärare/speciallärare eller specialpedagog

Arbetsplatsbeskrivning

SiS ungdomshem Bergsmansgården tar emot flickor, icke skolpliktiga i åldrarna 16-20 år. Institutionen ligger i Fjugesta, tre mil väster om Örebro.

Arbetsbeskrivning

Du som vill arbeta både som lärare/speciallärare eller specialpedagog är välkommen att söka till Bergsmansgården. Som lärare/specialpedagog har du både ett traditionellt läraruppdrag, samtidigt som du har en viktig roll i att säkerställa att all verksamhet sker i en tillgänglig lärmiljö för våra ungdomar. Du deltar i och utvecklar skolans elevhälsoarbete och stöttar lärarna i olika situationer som exempelvis svåra elevsamtal. Du deltar i/leder kollegialt lärande, har handledning med lärarna och är en viktig del av utvecklingsarbetet på skolan. Verksamheten är komplex och du kommer att samverka med och ges stöd av andra yrkesgrupper såsom rektor, studie-och yrkesvägledare, avdelningsföreståndare, behandlingssekreterare, behandlingspedagoger och psykologer i olika sammanhang. Arbetsuppgifter kopplade till säkerhet, särskilda befogenheter och den fysiska arbetsmiljön kan förekomma. Det finns stora möjligheter för den som vill vara med och utveckla verksamheten både på Bergsmansgården lokalt men även på nationell nivå i t.ex. SiS lärarnätverk.

Kvalifikationer

Vi på Bergsmansgården söker dig som i ditt uppdrag som lärare/speciallärare/specialpedagog tilltalas av möjligheten att arbeta och bygga relation med ungdomar med psykosocial problematik, kriminalitet och missbruk. Du ska vara trygg i din lärarroll och ha en förmåga att entusiasmera ungdomar utifrån ditt läraruppdrag samtidigt som du ser dig själv som en viktig del av Bergsmansgårdens verksamhet och därigenom vill verka för ungdomens/elevens bästa under hela dennes placering. Vi har våra elever är placerade under kortare eller längre tid och det är viktigt med ett positivt förhållningssätt och en tro på varje individs utvecklingspotential under den tid de befinner sig på institutionen. Vi söker dig som: • Är legitimerad lärare i företrädesvis SO och svenska, även för minst årskurs 9, helst mot gymnasienivå. • Har utbildning som speciallärare, specialpedagog eller som genom annan utbildning har skaffat dig specialpedagogisk kompetens. • Självständigt kan ta ansvar för och utveckla dina arbetsuppgifter och som har en förmåga att skapa och upprätthålla professionella och förtroendefulla relationer med kollegor och elever. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Vi tillämpar semestertjänst. Rekrytering pågår parallellt med annonseringen. Tillträde enligt överenskommelse.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid / deltid

Ansökan

Ansök senast: 2021-09-30 Referensnummer: BMG2106
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 2 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Anette Nickander Svedin
Rektor
010-4532850
Henrik Isgren
Saco
010-453 56 26

Kenneth Augustsson
Institutionschef
010-453 28 01
Linda Eriksson
Seko
010-453 28 11

Kenneth Augustsson
Institutionschef
010-453 28 01
Robert Tegman
OFR-ST
010-453 28 11
Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. När du ansöker kommer dina personuppgifter att behandlas enligt offentlighetsprincipen och personuppgiftslagen. När du skickar din ansökan till oss samtycker du till detta.