Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Psykolog

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. Därför blir ditt arbetsliv på SiS en resa i personlig utveckling och din vardag en tuff och spännande utmaning på alla professionella plan. SiS LVM-hem Gudhemsgården tar emot män med alkohol-, narkotika- eller blandmissbruk.

Arbetsbeskrivning

Som psykolog hos oss arbetar du både med utredning och behandling. Du förväntas även att ägna dig åt metodutveckling, handledning, konsultation och utbildning av andra personalgrupper. Lika självklart är ditt nära samarbete med kompletterande kompetenser och yrkesgrupper en utvecklande och rolig del av ditt arbete. Ibland kan även andra institutioner behöva din hjälp och du ingår i ett nätverk av psykologer inom SiS. Många möjligheter att öka din kompetens, Du som vill utveckla dig inom ditt yrke får de rätta förutsättningarna i vår verksamhet. Vi behöver och värdesätter din kunskap och vi vill självklart att den ska fördjupas på alla plan. Alla psykologer träffas årligen för gemensam kompetensutveckling och du har många möjligheter till individuella satsningar. Det kan gälla allt från utbildningar som leder till specialistbehörighet till kortare kurser i exempelvis testinstrument och testmetodik. SiS stöder vidareutbildning i psykoterapi, och på central nivå genomför vi en mängd kurser och utbildningar varje år. Hos oss har du stora möjligheter att utvecklas inom områden som intresserar just dig. Inom SiS finns psykologer på många nivåer och i olika funktioner som exempelvis institutionschef, metodutvecklare och forskningsledare.

Kvalifikationer

Du är legitimerad psykolog. Vi förutsätter att du är en person med god samarbetsförmåga som har intresse av att arbeta med utredningar. Då våra utredningsfrågeställningar ofta berör personlighetsbedömningar och neuropsykologiska funktionsnedsättningar ser vi gärna att du har kunskaper och erfarenheter inom dessa områden. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Erfarenhet av arbete med missbruk och/eller inom sluten vård är meriterande.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid eller enligt överenskommelse. Provanställning sex månader tillämpas.

Ansökan

Ansök senast: 2020-09-27 Referensnummer: 2.9.1-4020-2020
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Torgny Alström
vik. institutionschef
010-453 62 02
Jimmy Hägg
SEKO
010-453 62 12

Anna Bondesson
HR-Generalist
010-453 62 11
Kenth Karlsson
OFR
010-453 62 00

Merja Aahtila
SACO
010-453 24 09Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.