Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Behandlingsassistent tills vidare 100 %

Arbetsplatsbeskrivning

SiS ungdomshem Ljungaskog i Örkelljunga tar emot flickor i åldrarna 15–20 år. Institutionen har i uppdrag att bedriva vård för flickor med särskilda vårdbehov.

Arbetsbeskrivning

Som behandlingsassistent på SiS ungdomshem Ljungaskog har du ett livsviktigt uppdrag. I ditt arbete kommer du att motivera människor till nya och mindre destruktiva sätt att leva. Du kommer jobba med MGB och utredningar samt att bygga trygga relationer, men också med utvalda och väl fungerande behandlingsmetoder. Målet med ditt uppdrag är att skapa hopp, framåtrörelse och meningsfullhet i livssituationer som stukats av psykosociala problem, utanförskap och missbruk. Att göra den resan i olika skeden av ungdomarnas liv, är ett tufft och utmanande arbete på alla plan. Du arbetar i ett team av engagerade kollegor och med er samlade kompetens har ni möjlighet att nå bra resultat. SiS satsar mycket på utbildning så hos oss får du verkligen en chans att utveckla dig och komma vidare i ditt yrke. Vi arbetar utifrån våra värdeord; Respekt, Omtanke och tydlighet. Tjänster som söks är 3 st behandlingsassistenter på behandlingsavdelning för flickor samt 2 st behandlingsassistenter på akutavdelning för flickor. Schema även obekväm arbetstid. Ange gärna i ditt personliga brev om du söker tjänst på behandlings- eller akutavdelning.

Kvalifikationer

Din personliga lämplighet är nyckeln till livsviktig förändring. Därför behöver du vara en varm empatisk person som drivs av en vilja att skapa vårdresultat utöver det vanliga. Att du är en kollega som delar kunskap och bidrar till vi-känslan på SiS är andra egenskaper som gör dig intressant. Lika viktigt är det att du har en grundmurad positiv människosyn och en förmåga att hantera konflikter på ett konstruktivt sätt. Utbildning minst gymnasium samt erfarenhet behandlingsarbete. Din förmåga att använda svenska språket i tal och skrift behöver vara god. KÖRKORT ÄR ETT KRAV. Arbetsgivaren begär utdrag från Polisstyrelsens register före anställning. Erfarenhet krävs. Vi tillämpar provanställning. Intervjuer kan komma att genomföras löpande så Du som är intresserad vänta inte med att söka.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Snarast enl överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2021-10-22 Referensnummer: 2021-16
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Schema

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Dragan Mandrapa
Avdelningsföreståndare
010/453 73 51
Gunnar Albinsson
Facklig representant för SACO


Adham Abu-Sultan Seco
Facklig representant Seko
0104532375

Jessica Jönsson, OFR
Behandlingsassistent
0104537300


Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.