Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Behandlingsassistent nattjänst

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. SiS ungdomshem Sundbo utanför Fagersta tar emot icke skolpliktiga pojkar med psykosocial problematik samt kriminalitet och missbruk. Vi har i uppdrag att bedriva vård för ungdomar med särskilda vårdbehov och tar emot pojkar som har dömts till sluten ungdomsvård (LSU).

Arbetsbeskrivning

Som behandlingsassistent ska du medverka till att det dagliga arbetet på avdelningen kan utföras enligt rutiner, medverka till ungdomars trygghet och säkerhet. Det handlar om allmän daglig livsföring, städning, tvätt, matlagning mm. Som behandlingsassistent ska du även bidra till att säkerheten på institutionen upprätthålls enligt rutiner. Det centrala är att bidra till trygghet och stabilitet för ungdomar. Du är uppmärksam på ungdomens mående och agerar utifrån behov. Som behandlingsassistent nattetid är du under din arbetstid direkt underställd IC-beredskapen. Du har arbetstid under ditt arbetspass och förväntas vara ständigt vaken. Du ansvarar för att upprätthålla avdelningens säkerhet och brandskydd under nattetid och samtidigt ansvara för tillsynen av avdelningens ungdomar. Andra arbetsuppgifter kan vara: - Vara behjälplig vid diverse kvällsrutiner samt läggning - Vara behjälplig med diverse morgonrutiner samt förbereda frukost - Dokumentation i KIA och KAJ - Lokalvård

Kvalifikationer

Vi strävar efter en personalgrupp med olika kompetenser inom behandlingsarbetet. Vi ser också att du är en trygg vuxen förebild för våra ungdomar som arbetar utifrån myndighetens riktlinjer. Du ska även kunna både tala och skriva bra svenska då dokumentation ingår i arbetet. Dina värderingar är viktiga eftersom du är en rollmodell för ungdomarna. Du ska ha: - Lägst avklarad gymnasieutbildning. - Erfarenhet av arbete med människor i utsatta livssituationer, t.ex. arbete inom SiS, psykiatri eller inom LSS omsorg. - B-körkort Meriterat är om du har: - God kunskap om de särskilda befogenheterna främst visitationer, urinprovstagning och avskiljning. - God kunskap i programmen Milestone och Unison. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2021-03-04 Referensnummer: 2.9.1-01230-2021
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Schema

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Marcus Lindberg
Institutionschef
010-453 52 01
Mikael Vuopio
OFR/ST


Lisa Vestlund
Rekryteringsansvarig
010-453 52 19
Torbjörn Israelsson
SEKO
010-453 51 24

Johan Stadler
SACO-S
010-453 51 16Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.