Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

SiS ungdomshem Margretelund söker Behandlingspedagog till utredningsavdelning Videbeck

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för barn, ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, kriminalitet, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. SiS ungdomshem Margretelund har 39 platser och tar emot icke skolpliktiga flickor och pojkar med psykosocial problematik, kriminalitet och missbruk.

Arbetsbeskrivning

Vi söker behandlingspedagoger till vår utredningsavdelning Videbeck, Avdelning Videbeck, som ligger i Lidköping, har plats för 7 pojkar i åldern 16-20 år som placeras med stöd av LVU. I arbetsuppgifterna ingår ansvar för beteendeobservationer, behandlingsplanering och dokumentation samt i övrigt stödja och motivera utifrån socialtjänstens uppdrag med fokus på ungdomens behov kring ADL och fritidsaktiviteter. Som person är du trygg, lösningsfokuserad och har en god social kompetens då du kommer att ingå i ett team. Du ska ha förmåga att hantera stressfyllda situationer, inneha modet att sätta gränser och vara konsekvent. Detta är ett arbete för dig som ser det som en positiv utmaning att få arbeta med ungdomar som befinner sig i kris och trauma av olika anledningar.

Kvalifikationer

För arbetet krävs att du är en mogen och stabil person med tålamod och förmåga att skapa relationer. För arbetet krävs god samarbetsförmåga och flexibilitet. Du har goda kunskaper i det svenska språket, såväl muntligt som skriftligt samt kunskaper inom journalföring och IT. För en tillsvidareanställning som behandlingspedagog inom SiS är behörig utbildning ett krav. Lämplig utbildning är eftergymnasial utbildning som t.ex. behandlingspedagog, behandlingsassistent, fritidsledare. Kunskap och erfarenhet från utredningsverksamhet är meriterande. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Arbetsprover och jobbmatchtestning kan förkomma vid urvalsprocessen Körkort är önskvärt.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Tillträde enligt överenskommelse. Vi tillämpar provanställning.

Ansökan

Ansök senast: 2021-04-11 Referensnummer: 02333-2021
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 2 Arbetstid: Schema

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Mattias Fjällström
avdelningsföreståndare
010-453 35 00
Gunnar Albinsson
SACO
0725-29 15 34

Per Dahlberg
biträdande avdelningsföreståndare
010-453 35 00
Martin Rapp
SEKO
010-453 27 98

Monica Petersson
OFR
010 453 35 00Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Vi kallar löpande till anställningsintervjuer under ansökningstiden. Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Vi begär utdrag ur polismyndighetens misstanke- och belastningsregister. Utöver ett stimulerande och givande arbete, erbjuder vi dig en god arbetsmiljö och bra förmåner. Förmånerna består bland annat av extra semesterdagar, friskvårdsbidrag, ersättning för läkemedel etc. Vill du veta var vi finns?
Se arbetsplatsen på karta här