Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Brätte skola söker lärare

Arbetsplatsbeskrivning

Brättegården ligger strax utanför Vänersborg. Vi tar emot icke skolpliktiga ungdomar med psykosocial problematik, psykisk ohälsa samt kriminalitet och missbruk.

Arbetsbeskrivning

Brätte skola som är en del av Brättegården ungdomshem ligger naturskönt vid stranden av Vänern och erbjuder ett inspirerande arbete i en inspirerande miljö. Vi arbetar med små elevgrupper utifrån varje elevs mognad, kunskapsnivå och behov och utifrån skolverkets styrmedel inom grundskolan samt gymnasiet och du har därmed möjlighet att genom en hög grad av individualisering göra skillnad. Brättegården tar emot både pojkar och flickor, 16-20 år. Kunskapsutveckling och resultat är viktiga faktorer men utifrån ett helhetsperspektiv är de mjukare målen i styrdokumenten ständigt närvarande och det är genom dem som mycket av samverkan med behandlingen sker. Vi söker en legitimerad lärare. Vi beaktar alla ansökningar oavsett ämnesbehörighet då vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet men också utifrån bred behörighet och flexibilitet i nuvarande arbetslag. Undervisningen på SiS Brättegården sker oftast i små anpassade grupper. Du kommer att ingå i ett arbetslag om drygt tio lärare med tillhörande specialpedagog och Syv. I tjänsten ingår naturligtvis undervisning och planering men också delaktighet i den skolutveckling som sker inom SiS nationellt och på Brättegården. I tjänsten kan ingå mentorskap mot en avdelning. Lärare på Brättegården har semesteranställning enligt statligt avtal.

Kvalifikationer

Du är legitimerad lärare med behörighet för grund- eller gymnasieskola. Personliga egenskaper väger tungt, t.ex. förmåga att skapa och upprätthålla bärande relationer och att kunna se individen bakom beteendet. Vår övertygelse är att barn och ungdomar vill om de kan. Vidare har du god samarbetsförmåga och förmåga till självständigt arbete samt förståelse för att utbildningsverksamheten ibland påverkas av säkerhets- eller behandlingsaspekter. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet, som en tillit till barn och ungdomars vilja att lära samt en förmåga att möta och hantera uttryck för frustration. I det sistnämnda kommer du att få kontinuerlig intern utbildning.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Eller efter överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2022-06-14 Referensnummer: 2.9.1-03490-2022
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 2 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Magnus Carlsson
Rektor
010-4532780
Martin Rapp
SEKO
010-4532798

Stefan Eriksson
Facklig företrädare OFR
072-5536131

Martin Bergvall
SACO
010-4532786


Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Intervjuer kommer att ske löpande.