Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

SiS ungdomshem Ljungbacken söker en biträdande institutionschef (vikariat)

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på ungdomshem och hem för vuxna med missbruk, över hela landet. Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en tuff och spännande utmaning. Oavsett var i vår organisation du arbetar, eller vilken tjänst du har, hjälper du till att skapa livsviktig förändring. SiS ungdomshem Ljungbacken tar emot pojkar i åldrarna 16 till 20 år. Institutionen ligger i Uddevalla.

Arbetsbeskrivning

Som biträdande institutionschef utgör du ett stöd till institutionschefen i styrning och ledning av verksamheten. Tjänsten är direkt underställd institutionschefen och arbetsuppgifterna kommer bl.a. innefatta ett övergripande ansvar för att kvalitetssäkra och driva behandlings-, metod- och utvecklingsarbetet inom institutionen. Befattningen innebär även ställföreträdarskap vid institutionschefens frånvaro. Du ansvarar och administrerar även för institutionens chefsberedskap. Du utgör ett stöd i behandlingsplanering, i genomförande och uppföljning av metod- och behandlingsresultat samt i dokumentationsarbetet. I din befattning har du ansvar för att driva institutionsövergripande projekt inom dessa områden och att hålla dig ajour med nya forskningsrön inom vård- och behandling. Du håller dig på olika sätt fortlöpande informerad om den operativa verksamheten på institutionen och du ingår i institutionens ledningsgrupp. Tillsammans med institutionschefen ansvarar du för att verksamheten på Ljungbacken genomförs och bedrivs på ett rättssäkert sätt, vilket innebär att ansvara för att utredningar och riskbedömningar genomförs enligt SiS riktlinjer och med hög kvalitet. Du ansvarar också för att se till att behandlingsinsatserna på Ljungbacken bedrivs i enlighet med SiS riktlinjer och med hög programtrohet och hög kvalitet. Som chef i SiS arbetar du efter vår ledarskapspolicy: Du tar ansvar för helheten och förverkligar SiS vision och mål. Du arbetar för att våra mål nås genom att skapa goda strukturer, arbetssätt och kultur. Du tar tag i utmaningar och agerar med mod. Du är en god förebild och visar tillit till dina medarbetares och kollegors kompetens och uppmuntrar dem till utveckling och att ta eget ansvar. Du involverar dina medarbetare i vårt utvecklingsarbete och skapar förutsättningar för ett aktivt medarbetarskap och för en lärande organisation. Du främjar ett gott samarbete inom SiS och med andra samarbetspartner. Du är kommunikativ och skapar dialog, delaktighet och engagemang.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har • Akademisk examen minst 180 hp inom juridik, samhälls- och beteendevetenskap eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. • Flerårig chefserfarenhet, företrädesvis från socialtjänst, vård och behandling eller liknande, där verksamhets-, personal-, budget- och arbetsmiljöansvar ingår. • Mycket goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift. • Grundläggande datakunskaper. • B-körkort. Det är meriterande om du har: • Erfarenhet från statlig verksamhet där statstjänstemannarollen är vägledande. • Erfarenhet från arbete med ungdomar och/eller institutionsvård. Din personliga lämplighet är nyckeln till livsviktig förändring: • Vi söker dig som har förmåga att periodvis hantera en hög arbetsbelastning och kunna prioritera arbetet självständigt och vara lösningsorienterad. • Du är en relationsbyggare och en skicklig kommunikatör, • Du är en stabil person och som kollega är du med och bidrar till vi-känslan på Ljungbacken. • Du har en god samarbetsförmåga och en förståelse för olika professioner och en förmåga att hantera konflikter på ett konstruktivt sätt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning Omfattning: Heltid Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2022-08-18 Referensnummer: A1145332
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Marcus Sundberg
Institutionschef
010-453 66 01
Gunnar Albinsson
Saco-s
010-453 41 54

Stefan Eriksson
OFR
0725536131

Stefan Hasselfors
Seko
010-453 64 29


Övrigt

Övrigt: • SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. • Inför rekryteringsarbetet har SiS tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.