Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Avdelningsföreståndare, vikariat

Arbetsplatsbeskrivning

SiS ungdomshem Klarälvsgården tar emot pojkar i åldern 16-20 år med kriminalitet och psykosociala problem. Vi har i uppdrag att ta emot pojkar med ett utökat behov av psykiatriska insatser.

Arbetsbeskrivning

Vill du ha en nyckelroll i en spännande och viktig verksamhet, utvecklas som ledare och samtidigt vara nära personal och klienter? Då ska du arbeta som avdelningsföreståndare hos Statens institutionsstyrelse, SiS. Vikariatet gäller som avdelningsföreståndare för vår öppna avdelning Saltus med 6 platser. I rollen som avdelningsföreståndare har du ett övergripande ansvar för verksamheten på avdelningen. I ditt arbete kommer du att planera, leda och utveckla arbetet på avdelningen så att de riktlinjer och lagar som styr verksamheten uppfylls. Du har arbetsmiljö-, personal- och ekonomiansvar. I ledarskapet och arbetsuppgifterna ingår även behandlingsansvar, dokumentation och uppföljning som viktiga delar. På avdelningen finns en behandlingssekreterare som arbetar fokuserat med planeringen av ungdomarnas behandling. Alla avdelningsföreståndare ingår i ett nätverk med kollegor i samma yrkesroll, och samlas regelbundet för fortbildningsdagar. SiS har ett chefsprogram med olika inriktningar som stärker dig som chef och ledare, och du har stora möjligheter att öka och utveckla din kompetens. Som avdelningsföreståndaren är du direkt underställd institutionschefen. Du ingår i institutionens ledningsgrupp och ska förutom avdelningsansvar verka för institutionens utveckling. Du ingår också i institutionens chefberedskap enligt rullande schema samt i institutionens krisgrupp.

Kvalifikationer

För tjänsten krävs att du har: • En akademisk grundexamen på 180 hp inom samhälls-, vård- och beteendevetenskap, alternativt att du har en motsvarande utbildning och erfarenhet som arbetsgivaren bedömer lämplig. • Du behöver ha chefserfarenhet med arbetsmiljö-, personal- och ekonomiansvar. • Att du har B-körkort. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med målgruppen och kunskaper om särskilda befogenheter kopplat till LVU samt erfarenhet av att arbeta med myndighetsutövning. Arbetet inom SiS kräver att du är strukturerad och tydlig i ditt ledarskap. Uppdraget som avdelningsföreståndare kräver ett gott samarbete både inom institutionen och med våra samarbetspartners. Du behöver också ha förmågan att engagera din personal och skapa ett arbetsklimat som präglas av delaktighet, utveckling och arbetsglädje. Du har en prestigelös inställning och utövar ett moget ledarskap genom förmågan att balansera myndighetens, personalgruppens och ungdomarnas mål och behov. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning Omfattning: Heltid Tillträde enligt överenskommelse men gärna så snart som möjligt.

Ansökan

Ansök senast: 2021-07-22 Referensnummer: A1025670 - Kopia (2)
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Jonathan Eliasson
T.f. Institutionschef
010-4535601
Henrik Isgren
SACO
010-435 56 26

Johan Collin
Behandlingsassistent, ST
010-4535621

Pia Gullarbergs
Behandlingsassistent SEKO
0104535600


Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Friskvårdsbidrag på 3000kr/år utgår till våra anställda. Intervjuer sker fortlöpande så avvakta inte med din ansökan. Vill du veta var vi finns?
Se arbetsplatsen på karta här